14 dagen Veluwe: deel 3

Deze blogpost is het derde deel in een serie met korte verslagen van mijn tochtjes over en rond de Veluwe tijdens en korte (werk)vakantie in Epe.

Hier vind je deel 1, deel 2, deel 4 en deel 5.


Dag 9: Zéér alternatieve handbike battle (92 km)
Vandaag was de dag van de Alternatieve Handbike Battle en ik had me uiteraard ook ingeschreven. Maar toen kwam ineens deze vakantie er tussendoor… 🤔 En ik had niet de ruimte om speciaal voor vandaag óók nog een handbike mee te nemen 😕

En mét helm!

Dus heb ik vandaag mijn eigen ZÉÉR alternatieve handbike battle gereden, ZÓ alternatief, dat die niet eens op de handbike was… 😲 Maar onderweg waren mijn gedachten bij mijn trainingsmaatjes die wél meereden! Chapeau jongens! 💪👍

Verder een mooie rit gereden om een aantal weesvakjes te vullen tussen Deventer en Dieren. Om zo mijn cluster later flink te kunnen vergroten. Onderweg een bak koffie gedronken en bijgekletst met Wim, een ligfietsmaatje 😊 Prima dagje al vond ik het wel nogal winderig en fris.

Meer info en foto’s op Strava


Dag 10: Rondje schietbaan (77 km)
Wat een heerlijk fietsweer vandaag! En motorweer ook want daar heb ik er echt enorm veel van gezien tijdens deze rit…

Even lunchen midden in het bos 😊

Een rondje rond de schietbaan boven Epe stond op het programma gecombineerd met een stuk door de eindeloze uiterwaarden/polders langs de IJssel. Heel afwisselend!

Onderweg héél veel wielertoeristen gezien, soms tot in groepen van 10! Zou dan niemand in zo’n clubje zich even achter zijn oren krabben en denken: “wacht eens even, is de regel niet met maximaal twee personen samen sporten?” 🤔 Blijkbaar niet… Maar verder genoten!

Meer info en foto’s op Strava


Dag 11: Duimpje omhoog! (75 km)
Vandaag een rit gereden rondom het Veluwemeer en dus Flevoland bezocht. De wind stond gunstig zodat ik hem op de heenweg, als ik pal langs het meer zou fietsen, schuin van achter zou hebben. En dat was inderdaad lekker!

Het Monument voor Prima Mensen!

Deze rit heeft me verrast! Vooraf had ik verwacht dat hij vrij saai zou zijn maar niets van dat! De openheid, het water en de rust waren juist helemaal top. Flevoland is zo mogelijk nog uitgestorvener dan de Veluwe op een maandag in april…

De laatste uitdaging vandaag bestond uit een aantal vakjes direct langs het schietterrein bij ’t Harde. Er lag een pad langs de A28 waarmee ik die vakjes net zou halen. Helaas bleek dat een ruiterpad… In het begin ging het nog wel, de rand was dermate aangereden dat ik daar nog net over kon fietsen. Later werd het een regelrechte zandbak en moest ik lopen. Het eindigde in een stuk single-track met veel bochten en wat heuveltjes. Dat was dan wel weer leuk. Maar goed, mission accomplished, vakjes gehaald! En daarmee heb ik alle legaal haalbare vakjes rondom dat oefenterrein nu binnen.

Meer info en foto’s op Strava

Vervolg in deel 4! Deel 1, deel 2, deel 3 en deel 5 zijn ook leuk 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s