14 dagen Veluwe: deel 2

Deze blogpost is het tweede deel in een serie met korte verslagen van mijn tochtjes over de Veluwe tijdens een korte “retraite” in Epe.

Deel 1 vind je hier! En hier de rest: deel 3, deel 4 en deel 5.


Dag 6: Ingebetonneerde tanks (41 km)
Ik had niet zo heel veel zin om te fietsen vandaag maar het weer was zó stralend dat ik wel moest! En ik heb er ook geen spijt van gehad al vond ik het wel koud vandaag!

De zon in mijn bidon… en veel regen in de wolken!

Vandaag eens niet over bos en hei maar langs de IJssel. Een compleet ander uitzicht maar zeker zo mooi! Met prachtige blauwe luchten en stapelwolken, ingebetonneerde tanks (wist niet eens dat dat een woord was!), de meanderende IJssel en een fris tegenwindje in de polders.

Het was dit keer een echt rondje. Het “gat” in het midden rond Oene vul ik van de week wel een keer op als ik eens geen zin heb in een langere avondrit…

Meer info en foto’s op Strava


Dag 7: Rondje Oene (8 km)
Vandaag had ik geen zin om te fietsen, dat gebeurt zo eens af en toe 😉 Dus een mooie wandeling gemaakt rondom de voor mij nieuwe metropool Oene…

Hé… zou hier een ligfietswinkel zitten die ik nog niet ken?

Het was een mooi stukje platteland met prachtige boerenhoeves, vergeten werkschoenen, stevige leilindes, een trouwe trekker en een “buurt boom”. Zie zelf op de foto’s 😉

Meer info en foto’s op Strava


Dag 8: Druk, druk druk…
…op het werk om alles op tijd af te krijgen vóór mijn aankomende weekje verlof. Dus niet meer tijd dan voor een kort ommetje vanaf het park 😕 Maar toch lekker om er even uit te zijn!

Stamzwam

Dag 9: Radio Kootwijk (42 km)
Vandaag begon officieel mijn vakantie! Na eerst een week in Epe te hebben “thuis” gewerkt, heb ik nu nog een weekje echt vakantie. Uiteraard moest ik vanochtend toch nog eerst “even” wat dingen afwerken maar dat is goed gelukt en nu kan ik met gerust hard een weekje genieten! Het wordt prima fietsweer dus dat komt vast goed!

Bij dit bord heb ik tijdens onze fietsvakantie op de Veluwe een foto gemaakt van Emma!

De rit van vanmiddag had een dubbel doel. Ik moest een nieuwe voorderailleur voor de Wolturnus ophalen bij Merida Benelux in Apeldoorn en ik wilde graag nog een keer een bezoek brengen aan Radio Kootwijk. Twee vliegen in één klap dus 😊

En dat is prima gelukt! Ik heb een heerlijke rit gereden op wederom nagenoeg uitgestorven wegen. Veel hellinkje op, hellinkje af vandaag. En verder zag een hagedis het pad oversteken, werd ik op de juiste route gehouden door kabouters en heb ik heus Mondriaan vogelhuisje gezien!

Meer info en foto’s op Strava


Vervolg in deel 3! Deel 1 vind je hier! En hier de rest: deel 3, deel 4 en deel 5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s