Over dit blog

Dit blog gebruik ik om een soort online dagboek bij te houden van mijn fietsritten. Uiteraard doe ik dat ook op Strava maar die informatie is niet zo toegankelijk en te doorzoeken voor niet-Strava-leden.

Bij alle ritjes en andere blogposts wordt minimaal 1 foto geplaatst en wordt zo mogelijk verwezen naar Strava met een directe link. Daar zijn dan vaak meer foto’s te vinden alsook meer info over de lengte van de rit etc.. Er staan intussen dan ook duizenden foto’s op mijn Strava… Omdat ik Strava dus ook gebruik als een soort “foto-dagboek”, vind je daar ook regelmatig kleine wandelingetjes die vanuit sportief oogpunt niet echt de moeite zijn.

Je zult zien dat ik niet iemand ben die gaat voor hoge gemiddelde snelheden of die ene KOM op Strava. Mijn doel is fit te blijven en al doende te genieten van alle tochten die ik maak. Langere afstanden rijden, fotograferen van wat ik tegenkom en daarover schrijven zijn veel meer mijn ding. Ik zie mezelf dan absoluut ook niet als “wielrenner” of “sporter”, ik ben gewoon iemand die het leuk vind om een lekker stukje te fietsen! En dan op van alles en nog wat, van single speed tot velomobiel en van ligfiets tot handbike!

Daarnaast ben ik ook een enthousiast sleutelaar en altijd op zoek naar manieren om mijn fietsen beter te maken. Ook daarover zal ik af en toe schrijven. Zo heb ik o.a. op basis van een oude Koga Miyata Valleyrunner frame een single speed gebouwd en ben ik begin 2018 gestart met de bouw van een trike op basis van een KMX framekit.

Hetgeen ik op dit blog schrijf is mijn persoonlijke mening en soms voorzien van een flinke dosis zelfspot of een vette knipoog. Zelf ben ik net zo hard een MAMIL (“middle aged man in lycra”) immers 😉

Mijn fietspassie combineer ik met mijn andere hobby: fotograferen. Veel met mijn telefoon maar in toenemende mate ook met een digitale spiegelreflex camera. Fiets-gerelateerde foto’s vind je terug op dit blog in de maandelijkse foto posts. Voor mijn andere foto’s verwijs ik je graag naar mijn fotoblog: Erik fotografeert!