Vakjes vullen op mijn “nieuwe” fiets

Rijkswaterstaat wel ECHT niet dat ik dit vakje vul… “U wordt gefilmd!”

Vanavond heb ik even mijn “nieuwe” fiets geprobeerd. Een paar weken geleden heb ik een Giant X-2000 hybride uit ca. 1993 gekocht en de afgelopen tijd heb ik deze klaargemaakt. De fiets vormde een hele goede basis en de staat was prima. Dus na een flinke poets – en polijstbeurt en de montage van een goed zadel, een setje nieuwe banden en frisse remblokjes, was de fiets nagenoeg als nieuw 🙂 Doel is om de fiets te gebruiken voor de slechtere fiets- en gravelpaden in het buitenland. En ik kan er hier in de buurt ook het bos eens mee in.

20180917_161932.jpg
Voor een fietsje van 75 euro helemaal geen slecht resultaat!

Het fietsje beviel prima! Omdat ik de afstelling 1 op 1 had overgenomen van mijn gebikefitte Koga, zat de fiets gelijk goed. Het enige waar ik nog erg aan moet wennen is het brede en vooral erg rechte MTB stuur. De foam grips vind ik wel erg fijn maar de wat onnatuurlijke draaiing van mijn polsen op het rechte stuur moet ik nog even aankijken…

20180917_152740.jpg
De Panaracer Gravelking SK (small knobs) vouwbanden

De banden bevallen prima, veel grip op zand en enorm stil. Ik had juist verwacht dat deze banden met noppen (of beter nopjes) meer loopgeluid zouden hebben maar ze zijn juist stiller dan mijn Big Apples of Kojaks! In bochten met losse steentjes op de weg vond ik ze wat zoekerig. Ze zijn wel enorm comfortabel. Ook al stonden ze op 4 bar hetgeen vrij hoog is voor dit soort banden, de combinatie van deze fiets en banden is erg comfortabel.

20180917_161944.jpg
Het Brooks Cambium All Weather zadel (nou ja, de bovenkant dan, het frame is van een gewone Cambium)

Ten slotte nog het zadel, de nieuwe versie van het Brooks Cambium zadel met nylon in plaats van katoenen toplaag is wat stroever waardoor je beter op je plaats blijft. Erg fijn!

20180917_205638.jpg
Moesten er nog bieten zijn?

Doel voor mijn testritje was de regio rondom Willemstad. Daar had ik nog wat vakjes te vullen 😊 Helaas is dat niet overal gelukt, ik stond meermaals voor een groot hek. Met name een van de “pieren” (zal vast niet het juiste woord zijn…) bij de Volkeraksluizen bleek hermetisch afgesloten door Rijkswaterstaat 😕

20180917_205306.jpg
Leuke landelijke paadjes tijdens de jacht naar een vakje

Ook Fort Sabina bleek niet bereikbaar ’s avonds maar dit vakje heb ik wel gehaald door net zolang onverharde landwegen in te rijden totdat ik er één vond die ver genoeg ging… Kon ik gelijk mijn gravelbanden uitproberen. En dat ging prima 😀

20180917_205419.jpg
Een soort van “Windturbine kerkhof”

Deze regio is echt “windturbine country”! Het stikt ervan, het lijkt wel Flevoland… Ik ben op industrieterrein Dintelmond ook langs een windturbine kerkhof gekomen, dat had ik nog niet eerder gezien!

20180917_210028.jpg
Man te water in Willemstad! Een oefening van de lokale brandweer

Aan het einde van de rit werd ik in de fraaie oude vesting Willemstad nog “getrakteerd” op een “man te water” die door de lokale brandweer vakkundig gered werd. Het bleek gelukkig om een oefening te gaan maar het was desondanks interessant om te zien!

20180917_210236.jpg
De onontbeerlijke zonsondergang, dit keer boven het Volkerak

Al met al heb ik een mooi ritje gehad met wederom een prachtige zonsondergang. 15 vakjes gevuld en mijn cluster flink uitgebreid 😎

Meer info en foto’s op Strava

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s