New bike day… again!

De fiets zoals ik hem gekocht heb. Uiteraard zullen er enkele dingen aangepast moeten worden maar de basis is erg goed!

Op vakantie merkte ik wederom dat mijn randonneur met zijn racefietsframe en dunne bandjes niet de ideale fiets is voor de slechte fietspaden in het buitenland. Daarom ben ik sinds vandaag weer een fiets rijker! Het betreft een vintage stalen (uiteraard) Giant x-2000 hybride fiets uit ca. 1994. Naar mijn idee een voorloper van de “gravelbikes” die nu zo populair zijn.

De fiets is volledig origineel en in een hele nette staat. Het ziet er nu naar uit dat ik nagenoeg alle onderdelen kan hergebruiken. Kwestie van een goed zadel monteren, goede set banden en klikpedalen en dan gaan met die banaan! Kan ik ook hier in de buurt eens wat gravel- en bospaden meepakken op mijn vakjesjacht 😉

Doel is om deze fiets op te bouwen met:

 • bredere banden met wat meer profiel voor de slechtere paden. Ik denk nu aan de Panaracer Gravelking SK
 • voldoende versnellingen in met name het lage bereik. Met de 3×7 groep die erop zit in combinatie met een goede cassette moet dat lukken
 • spatborden en bagagerek

Komende week ga ik ermee aan de slag. Over slag gesproken, het achterwiel heeft wel een flinke slinger, dat ga ik er als eerste proberen uit te stellen… Hopelijk is de fiets op tijd klaar voor onze voorgenomen trip naar de Schotse Hooglanden 🙂

6 gedachtes over “New bike day… again!

  1. Hallo Harmut,

   Ich hab den Fahrrad noch immer und benutze das oft! Zum Beispiel wann ich mit meinem Tochter unterwegs bin oder wann ich GepÀck mitnehmen möchte. Und in die Urlaub. Bis jetzt hab ich schon 2.000 plus damit gefahren :). Das Fahrrad hat jetzt auch Schutzbleche und einen GepÀcktrÀger. Ein aktuelles Bild: https://erikfietst.files.wordpress.com/2020/05/wp-15893559012337617117567019456980.jpg

   Gruß,
   Erik

   Like

   1. Sehr schön, gefÀllt mir ausgesprochen gut!
    Ich hatte meines bei eBay fĂŒr 1€ ersteigert.
    Leider ohne LaufrĂ€der. Habe nur sehr einfache dafĂŒr gefunden. Schutzbleche und GepĂ€cktrĂ€ger habe ich auch nachgerĂŒstet.
    Hast Du auch die CX 400 Schaltung und ist rechts auch die GĂ€nge defekt?
    Gruß Hartmut

    Like

   2. Meine war etwa 50 euro. Ich habe auch die CX400 Schaltung drauf und auf die Rechter Seite war die Anzeiger defekt. Das habe ich aber in Ordnung gemacht und jetzt schaltet den Fahrrad wie es soll 🙂 Es sind nicht die beste Shifters in die Welt…

    Like

 1. Dear Erick,
  The X-2000 was my all-time favorite, I bought mine new in 1993 in Paris and sold it regretfully around 10 years later. This bike was way ahead of its time ! People asked me how I intended to do ATB stuff with such huge wheels ! I didn’t find any other pictures in this blue-green color in the net except yours.
  Thank you very much ! Jan in Frankrijk

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s