New bike day… again!

De fiets zoals ik hem gekocht heb. Uiteraard zullen er enkele dingen aangepast moeten worden maar de basis is erg goed!

Op vakantie merkte ik wederom dat mijn randonneur met zijn racefietsframe en dunne bandjes niet de ideale fiets is voor de slechte fietspaden in het buitenland. Daarom ben ik sinds vandaag weer een fiets rijker! Het betreft een vintage stalen (uiteraard) Giant x-2000 hybride fiets uit ca. 1994. Naar mijn idee een voorloper van de “gravelbikes” die nu zo populair zijn.

De fiets is volledig origineel en in een hele nette staat. Het ziet er nu naar uit dat ik nagenoeg alle onderdelen kan hergebruiken. Kwestie van een goed zadel monteren, goede set banden en klikpedalen en dan gaan met die banaan! Kan ik ook hier in de buurt eens wat gravel- en bospaden meepakken op mijn vakjesjacht šŸ˜‰

Doel is om deze fiets op te bouwen met:

  • bredere banden met wat meer profiel voor de slechtere paden. Ik denk nu aan de Panaracer Gravelking SK
  • voldoende versnellingen in met name het lage bereik. Met de 3×7 groep die erop zit in combinatie met een goede cassette moet dat lukken
  • spatborden en bagagerek

Komende week ga ik ermee aan de slag. Over slag gesproken, het achterwiel heeft wel een flinke slinger, dat ga ik er als eerste proberen uit te stellen… Hopelijk is de fiets op tijd klaar voor onze voorgenomen trip naar de Schotse Hooglanden šŸ™‚

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s