Appelflappentocht

Even wachten tot de groep compleet is

Om 5:45 uur ging vandaag de wekker al… Het was vandaag de dag van de Appelflappentocht van LOL en het beloofde een mooie dag te worden. Ik had het plan opgevat om met de auto naar Nijmegen te rijden en van daaruit samen met Roef en Raymond naar Brummen te rijden. R&R vonden het ook een goed idee dus vandaar die wekker…

20180917_063759.jpg
Op de heenweg werd ik al blij verrast door de prachtige zonsopgang die ik tegemoet reed! Dat beloofde veel goeds!

Na de trike te hebben opgeladen en de eeuwige vraag “wat moet ik aan?” zo goed en zo kwaad als het kon te hebben beantwoord (met dit weer is dat altijd lastig…), ben ik om half 7 vertrokken naar Nijmegen. Het was heerlijk rustig onderweg en ik kon op mijn gemak genieten van het opkomende zonnetje.

20180916_101810.jpg
Compositie van blauw en groen op de heenweg naar Brummen, mooi!

Nadat Roef en Raymond ook helemaal klaar waren, zijn we rond 8 uur vertrokken naar Brummen. De heenweg was een mooie rit, ik rij altijd graag in voor mij relatief onbekende omgevingen en regio Nijmegen-Arnhem vind ik altijd erg mooi 🙂 We hadden het tempo er lekker in en waren dan ook ruim op tijd bij het startpunt. En we waren niet de enige…

20180916_105632.jpg
Gezellig druk bij de Reuvershoeve in Brummen

Bij aankomst bleek het al lekker druk te zijn. Ik schat dat er zo’n 30-35 ligfietsers waren op zeer uiteenlopende fietsen. Lijken in een gemiddeld wielergroepje alle fietsen op elkaar, bij ligfietsers is dat zeker niet het geval! Veel verschillende trikes, roeifietsen, lager racers, hoge racers, bovenstuur, onderstuur, geen stuur (Flevobike…) en zelfs een handbike en twee kinderligfietsen. Erg leuk, zo’n gemêleerd gezelschap 🙂

20180916_122937.jpg
Sanitaire stop onderweg

Onderweg werd zowel voor als na de pauze halverwege onderweg even een plaspauze gehouden. Ik vind dat echt helemaal top! En ik was ook niet de enige die daar gebruik van maakte…

20180916_113603.jpg
Jong geleerd….

Ik zie het mijn dochter (helaas…) nog niet doen… Er reden twee kinderen en een tiener mee, jong geleerd oud gedaan!

20180916_142050.jpg
Hé, ik was toch met de trike? Deze Shockproof leek wel verdacht veel op de mijne!

In de pauze werden we in de achtertuin van Emil getrakteerd op koffie en door zijn vrouw zelfgebakken appelflappen! Lekker hoor! Na de pauze zijn we langs de IJssel teruggereden. Ik vond de IJssel op weg naar Drenthe niet zoveel bijzonders maar ik heb toen blijkbaar de verkeerde route gekozen, want de weg die we vandaag reden was zeker de moeite waard! Onderweg moesten we meermaals door een soort “vee-sluisjes” en dat paste maar net met de trike…

FramegrabDrivebyAppelflappen
Een knipsel uit het drive-by filmpje van Mooi geel is niet lelijk

Terug bij de Reuvershoeve hebben Roef en ik besloten om gelijk door te rijden naar Nijmegen. Met z’n tweeën want Raymond pakte de trein terug naar Eindhoven. Roef had een mooie rit gepland door Park Veluwezoom en langs twee vakjes die nog gevuld moesten worden 😉 Onderweg hebben we nog een frietje gegeten bij “Friet van Piet en Riet”, met zulke namen moet je haast wel friet gaan verkopen!

20180916_180919.jpg
De Veluwe was net zo mooi als altijd!

Op deze tijd van de dag was het super rustig op de Veluwe. Nagenoeg geen auto’s, geen wielerclubjes en ook de e-bike brigade zat al aan de aardappels denk ik. Heerlijk rijden dus. Omdat we vlak langs de Posbank kwamen zijn we daar nog even heengereden voor een statiefoto van de trikes bij de bank.

20180916_182605.jpg
Met de ligfiets was ik nog nooit “boven” geweest. De Brabantse vlag wappert fier 🙂

Na de Veluwe zouden we bij een wat lastig te vullen vakje komen. Ergens was een wandelpad het bos in dat we een paar 100 meter moesten inrijden… Het ging stevig omhoog en het pad zat vol boomwortels etc. maar we zijn er gekomen. Check!

20180916_190112.jpg
We hebben het vakje gehaald, stelletje zotten dat we zijn!

Op het laatste stuk werden we toch nog overvallen door de invallende schemering. Gelukkig had Roef wel wat meer lampjes mee dan ik (ik kwam niet verder dan één voorlampje…) en konden we veilig verder. Na de prachtige zonsopgang werden we nu getrakteerd op een hele fraaie zonsondergang!

20180916_222821.jpg
Wat kan het leven toch mooi zijn!

Al met al toch ruim 190 km gereden en van 8 tot 21 uur op de fiets gezeten. Het was een heerlijke dag, prachtige rit, fantastisch weer en goed gezelschap, wat wil je nog meer!

Meer info en foto’s op Strava

5 gedachtes over “Appelflappentocht

 1. De ‘Jong geleerd oud gedaan’ kinderen zijn de kinderen van Ymte. Die hebben een voorsprong qua DNA.

  De oudste begint ondertussen zijn vader op alle fronten in te halen.

  Ik vond het erg leuk om persoonlijk kennis met je gemaakt te hebben.

  Like

 2. Hoi Erik,

  leuk verslag heb je geschreven. Ik heb een kleine toevoeging over die vee-roosters:

  Leuk ook om kennis gemaakt te hebben en hopelijk tot een volgende LOL-tocht!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s