Voetgaten revisited

Vrolijk gezicht in het vooronder 😀

Begin dit jaar heb ik, vlak na de aanschaf van de fiets, de voetgaten van de Mango dichtgemaakt met siliconen rubber. Dat werkte op zich best goed en hield de kou/wind goed buiten. Daarom heb ik de gaten een paar weken geleden weer op dezelfde manier afgesloten.

Een foto van begin dit jaar waarbij de voetgaten met rubber zijn afgesloten

Maar het rubber heeft ook een nadeel: het wordt er enorm vochtig van in de Mango! Ook met droog weer staat er op een gegeven moment een laagje water op het rubber (zweet?) dat niet wegloopt. Bij hobbels spettert dat vervolgens omhoog wat me alsnog natte sokken oplevert! Best wel irritant…

De eerste ruwe, nog wat kleinere versie van karton

Ik wilde nu gaan voor een wat meer open optie, een soort kapjes die de wind wat weg geleiden van de voetgaten, zonder deze geheel af te sluiten. De bedoeling is dat er nog wel frisse lucht naar binnen kan. Dus heb ik van een stuk karton een template gemaakt, net zolang totdat het paste.

Een placemat van de Action kun je voor een hoop dingen gebruiken 😁

En daarna op zoek naar “iets” waar ik de definitieve kapjes van zou kunnen maken… Online had ik al gelezen over versies gemaakt van cake-vormen en WC-borstel houders… Toch heb ik gekozen voor iets wat minder exotisch en goedkopers (49 cent): een placemat 😂 En wel een erg leuke van de Action met smilies aan de voorkant en een witte achterkant. En dus wordt ik nu vrolijk toegelachen vanuit het vooronder van de Mango 😀

De uitgeknipte afdekkapjes

Uit de placemat heb ik beide kapjes geknipt en de vouwlijnen lichtjes ingesneden. Met goede witte PVC tape heb ik ze vervolgens op de Mango geplakt. Dat lijkt vooralsnog prima te houden.

De kapjes steken maar een klein stukje onder de fiets uit

De kapjes vallen amper op onder de fiets. Hopelijk werken ze goed. Het wordt koud de komende dagen dus ik kan ze prima uitproberen 😊

Dat moet nog best kunnen met verkeersdrempels. En ze zijn erg flexibel

Wordt vervolgd!

EDIT 2-12-2019: op de eerste rit trap ik het rechterkapje al deels stuk 😕 Toch niet zo sterk dan verwacht/gehoopt

EDIT 7-12-2019: vandaag toch weer het siliconen rubber gemonteerd nadat ik het rechterkapje weer had stuk/los getrapt. Het lijkt nu wel beter/strakker te zitten. We gaan het zien.

5 gedachtes over “Voetgaten revisited

    1. Ja, netjes was het zeker! Ik ga nu eerst de windgeleiders van Wim Schermer proberen, heb ik immers niet voor niets gekocht. En als dat niets is, experimenteren we gewoon lekker door! Al is de noodzaak niet zo hoog nu de herfst tegenwoordig naadloos overgaat in de lente…

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s