Brevetje rijden!

Arend Jan maakte deze mooie actiefoto van mij!

Vandaag was het dan zover, ik zou mijn eerste brevet gaan rijden! De start was om 9 uur en ik moest ca. 27 km rijden naar Bunnik. Dus rond 7:15 uur wilde ik vertrekken. Wilde… want ik had wéér een lekke band! Dus ik kon in het donker, in de regen aan de bak…

Erg veel kliko’s op de weg vandaag! En dan bedoel ik niet de driewielige soort…

Het was een hoop gedoe, de Shredda kreeg ik wéér niet goed rond op de velg en veel lucht kreeg ik er ook al niet in… Rond 7:50 uur dan toch eindelijk vertrokken, gelukkig was het wel droog. Na een kilometer of 10 gaf mijn Garmin aan dat ik rechtsaf een brug over moest… alleen er was helemaal geen brug! Dus dat werd omrijden… kon er ook nog wel bij!

In Gouda werden we opgewacht door Arend Jan, André en Hans die ons een stukje vergezelden 😊 Hier staan we gezellig met z’n allen op de trein te wachten…

Om 9:20 uur was ik eindelijk bij de StayOkay in Bunnik… althans dat dacht ik. Alleen stond ik bij de jeugdherberg in plaats van het hostel! Gelukkig had Roef me net de juiste locatie geappt en hadden we elkaar snel gevonden. Hij had ook mijn stempelkaart al opgehaald dus we konden gelijk starten. Toen ik opkeek van het selecteren van de juiste koers op mijn navigatie waren Roef en Ed al vertrokken 😀

Een bruggetje over de Rotte, altijd een leuke mini uitdaging met een VM…

Het rijden ging lekker en we hebben het vrijwel de hele dag droog gehouden! Ook was het erg warm voor de tijd van het jaar en uiteraard had ik mezelf weer te warm aangekleed…

De route ging grotendeels over voor mij bekend terrein. Sterker nog, sommige stukken had ik gister ook gereden! Roef reed voorop en fungeerde als gids, handig!

Een prachtige oude hefbrug in Boskoop. Het fietspad ernaartoe was belabberd…

Na ruim 80 km was het tijd voor de eerste stempel. En voor koffie met appeltaart 😀 Dat ging er goed in! Daarna met hernieuwde energie weer verder.

Het was een mooie route met veel riviertjes, natuur en over het algemeen goed wegdek. En ook met de nodige korte bochtjes die Eds Quest niet altijd “lustte”… Ook viel me het grote aantal hardlopers op evenals de vele honden. Veel andere fietsers zijn we niet tegengekomen… Ook niet veel deelnemers aan het brevet want we reden natuurlijk in het staartje.

Wat staan er toch prachtige huizen langs de Vecht! Deze, De Sterreschans, met onderdoorgang onder de theekoepel, vond ik erg mooi!

Toen we de tweede stop naderden, begon het intussen donker te worden. En wat te miezeren. Dat blijft een slechte combi met bril… Daarnaast stond mijn lamp nog nog verkeerd afgesteld. Die had ik op lage stand gezet voor overdag en daarbij had ik hem blijkbaar verdraaid op zijn houder. Bij de stop in Nieuw Loosdrecht heb ik hem maar wat bijgesteld. Gelukkig zijn de Strada en Quest van Roef en Ed voorzien van een joekel van een reflectie sticker achterop en dus had ik een mooi referentiepunt 😉

Ook Roef had vandaag een lekke band, alleen was die van hem in 5 minuten gewisseld…

Bij de snackbar in Nieuw Loosdrecht hebben we een frietje genomen en dat waren de beste frieten die ik in tijden op had! Een goede basis voor de laatste loodjes!

Rond 19:50 uur waren we dan toch echt binnen 😀 En we hadden nog niet eens zo’n slechte tijd gereden. Het laatste stuk vond ik niet echt relaxed. Ik rij niet graag in het donker en ik had ook het idee dat Roef en Ed steeds sneller gingen rijden. Ik wist toen nog niet dat mijn achterband vrijwel leeg was en dat het daarom zo zwaar ging…

Want ja, toen ik naar huis reed bleek mijn band dus weer leeg te zijn! Hij liep echter maar heel langzaam leeg dus ik heb het erop gewaagd om door te rijden en hem af en toe op te pompen. Uiteraard op de terugweg nog een paar extra vakjes meegepakt 😉 Lekke band of niet, de vakjes moeten immers gevuld worden!

Tja, daar ligt ie dan in het zand bij de laatste stop…

Ondanks de regen en lekke band ben ik goed thuisgekomen, moe maar voldaan! Maar…

…toen ik mijn route wilde uploaden bleek ik mijn powerbank en één van mijn navigaties kwijt te zijn! Twee keer mijn tas en fiets binnenstebuiten gekeerd maar hij was echt foetsie! Ik had hem nog gewisseld bij het eindpunt dus ik dacht dat hij daar uit mijn tas moest zijn gevallen… Dus gebeld naar de StayOkay en naar de brevet organisatie maar helaas, niets gevonden… 🙁

Die nacht heb ik ondanks dat ik best moe was, erg slecht geslapen en om een uur of 6 de volgende ochtend heb ik toch maar de auto gepakt om naar Bunnik te rijden om te kijken of ik hem toevallig zag liggen! Ik dacht: “als ik nu ga voor het licht is heb ik een grotere kans om hem te vinden…”. En ja hoor, daar lag ie! Wat een geluk! Kon ik toch mijn routes nog uploaden! En zien dat ik letterlijk 2 km tekort kwam voor een nieuw dagrecord 😂

Mijn eerste brevet plaquette 😀

Al met al heb ik genoten! Heerlijk een mooie route gefietst in goed gezelschap! Dank mannen! Het viel me ook op hoe soepel het eigenlijk ging. Dat smaakt zeker naar meer! En het was ook een goede training voor volgende week.

Meer info en foto’s op Strava

Lees hier over de heenreis naar het brevet en hier over de terugweg.

Video door de Rotte Rijders. In het begin van het filmpje zie je ook nog een aantal andere VM brevet rijders!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s