Op weg naar mijn eerste brevet!

Tja, daar ligt ie dan… Na 10 km al gestrand met een lekke achterband…

Morgen rij ik mijn eerst brevet: het 200 km “Onder N.A.P. brevet” vanuit Bunnik! Vandaag ben ik alvast naar mijn schoonmoeder in Kortenhoef gereden om zodoende wat dichterbij het startpunt in Bunnik te zijn.

Het was somber weer, een beetje druilerig. Maar niet koud, ik heb de schuimkap niet gebruikt.

Zicht op de Broekmolen. Niet de eerste keer dat ik deze vanaf dit bruggetje op de foto zet…

In Dordrecht begon mijn fiets steeds zwaarder te trappen… ja hoor, lekke band 😕 En dan ook nog achter, lekker handig… Toch had ik hem redelijk snel vervangen al moest ik wel mijn pyjama gebruiken om de velg schoon te poetsen 😀. Ik kreeg de band helaas niet zo hard opgepompt als ik zou willen dus bij de eerste fietsenmaker die ik tegenkwam heb ik wat extra lucht gevraagd.

Achter dit hek lag een te vullen vakje. Wilde al over het hek klimmen maar toen zag ik op de Explorer Helper app dat ik het vakje al had 😊 Alleen bleek thuis dat Veloviewer het toch niet pikte 😡 Kan ik dus nog een keer terug!

Onderweg bleek dat de sneeuw behoorlijk plaatselijk was. Op sommige plaatsen lag vrijwel niets (meer) en sommige stukken waren nog helemaal wit. Glad was het gelukkig nergens.

Zicht over De Alblas. Vandaag weer langs een aantal mooie rivieren en riviertjes gereden

De rit heeft me toch 24 nieuwe vakjes opgeleverd. En ook weer een hoop leuke reacties onderweg 😊 Ook kreeg ik vaak voorrang van auto’s terwijl ik dat eigenlijk niet had.

Vanochtend had ik voor betere zichtbaarheid nog reflecterende velgtape geplakt. Werkt best goed!

Bij mijn schoonmoeder trok ik helaas een scheur in de hoes van mijn Mango. De vorige eigenaar had me al gezegd dat de hoes aan het einde van zijn levensduur was, maar ik dacht dat dat wel los zou lopen. Maar nu dus helaas de eerste scheur…

Zo, nu eerst even de lekke band van vanochtend plakken zodat ik morgen een extra reserve heb. Ben erg benieuwd naar morgen! Zal een pittig stukkie fietsen worden…

Meer info en foto’s op Strava

Lees hier de post over het brevet zelf. En hier over de terugreis.

Een gedachte over “Op weg naar mijn eerste brevet!

  1. Komt vast goed Erik. Ik heb er zin in. Je hebt vandaag ongeveer even snel gereden als wij. Dus ik denk dat dat ook goed zit 👍. Tot morgen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s