Vakken vullen… net als vroeger!

Vakjes
Doel is zo’n groot mogelijk vierkant te halen, hier is dat een 6 x 6. Als ik dat ene vakje linksboven haal wordt het 7 x 7… Dat wordt dus met het pontje naar Strijensas!

Ja, ik ben aangestoken! Aangestoken met het vakken-vul virus… Dank je Roef 😉 Niet in de supermarkt zoals vroegen maar op Strava. Via zijn blog kwam ik in aanraking met het fenomeen vakken vullen op Veloviewer. Je kunt er hier, hier en hier meer over lezen. En ik maar denken dat ik het vakken vullen na mijn tienerjaren voorgoed achter me gelaten had 🙂

In het kort: de hele wereldkaart is verdeeld in vakjes van ca. 1,5 bij 1,5 kilometer. Doel is om zoveel mogelijk vakjes te vullen. En met die vakjes een zo groot mogelijke vierkant te maken. Zoals je kunt zien in het eerste plaatje op deze pagina is mijn grootste vierkant nu slechts 6 x 6 vakjes. Maar als ik een beetje mijn best doe kan dat snel groeien! Al betwijfel ik of ik snel in de buurt van het wereldrecord van 90 x 90 vakjes zal komen… Een tweede doel is een zo groot mogelijk cluster te maken. Je cluster is opgebouwd van vakjes waarvan de vier aanliggende vakjes ook gevuld zijn.

20180823_090754
Tja, hoe noem je nu zoiets… Gevonden in mijn eerste lege vakje 🙂

Het is erg grappig om te zien dat er zelfs in mijn directe omgeving vakjes zijn waar ik nog nooit doorheen ben gekomen. Zo zie je maar, je rijdt toch vaak dezelfde rondjes, gewoontedieren als wij mensen zijn…

20180823_090821
De energiecentrale van Shell Moerdijk. Dat kan toch niet gezond zijn!

Dus vandaag heb ik, op weg naar de huisarts voor mijn dove tenen, mijn eerste drie gaatjes gevuld! Op het industrieterrein van Moerdijk, waar ik meestal met een grote boog omheen rij, lag nog wat “onontgonnen terrein” en die heb ik vandaag dus gevuld. Ja, dat zou ik best weleens erg leuk kunnen gaan vinden… 🙂

20180929_201105.jpg
Een route specifiek gepland om vakjes te vullen. Hier een rondje door de Hoekse Waard

EDIT 29-9-2018
Om het verhaal compleet te maken nog even een voorbeeld van een route die gemaakt is om ontgonnen terrein te ontdekken. Of met de beroemde woorden van Captain Kirk van de Starship Enterprise: “To boldly go where no man had gone before”. Het plannen van een dergelijke route kan bij mijn weten eigenlijk alleen met de routeplanner van Strava omdat daar een plugin voor is van Veloviewer die de vakjes “over de kaart heenlegt”. Deze routeplanner biedt niet zoveel mogelijkheden en is ook erg ruimdenkend over het begrip “fietspad” maar er is mee te werken.

Meer info en foto’s op Strava

 

3 gedachtes over “Vakken vullen… net als vroeger!

    1. Nou zover ben ik nog lang niet… Vandaag naar 7×7 gegaan 🙂 Begon met een heleboel 6×6-jes… Met een ritje of twee zal ik wel op 10×10 zitten, daarna ga ik eens verder kijken. Zaken als de Biesbosch en het Hollandsch Diep maken sommige vakjes helaas onmogelijk 😦 Mijn max cluster is 205. Dus je ligt nog mijlenver voor!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s