Tegelen in Tilburg

Nog meer knap “tegelwerk” op dit leuke mozaïek in de Van Heeswijkstraat in Udenhout

Vandaag vakjes gevuld in o.a. Tilburg, ‘s-Gravenmoer en Udenhout. Een ritje van ruim 100 km. Met een vertrektijd van 10:45 uur dacht ik wel voor het donker thuis te zijn. Wederom heb ik me daarin vergist… Waarom? Daarover later meer.

20181118_192929.jpg
Een mooi stukje langs het Wilhelminakanaal door Tilburg

De rit was niet zo bijster interessant, plaatsen als Tilburg en Dongen trekken me om de een of andere reden niet zo. Maar ja, alles voor de vakjes hé! En daarmee heb ik vandaag goed gescoord 😀: 56 nieuwe vakjes, mijn max square naar 21×21 (2 keer) en mijn cluster met 82 gegroeid! En het was lekker om er even uit te zijn!

20181118_193222.jpg
Langs het kanaal zat een oud ijzer boer. Om te voorkomen dat zijn handel het kanaal in zou rollen, had hij zijn erf afgescheiden met kleurrijke oude zeecontainers. Een vrolijk gezicht!

Een deel van de rit voerde me door de Reeshof in Tilburg. Deze wijk is een stad op zich met veel jaren 80 woningen. En heel veel drempels… En slechte bewegwijzering! Tot twee keer toe ben ik een rotonde nagenoeg geheel rond gegaan om tot de ontdekking te komen dat er aan de andere kant van de weg helemaal geen fietspad lag… Ik kwam steeds weer uit waar ik begonnen was! Een eenvoudig bordje zou hier best helpen…

20181118_192702.jpg
Nog meer tegeltjes! Hier een muurschildering op een betegelde wand in de Reeshof in Tilburg

Gelukkig kwam er, na het nodige verkeerd rijden, een einde aan De Reeshof en kon ik genieten van een mooi stuk door Huis ter Heide, een natuurgebied tussen Loon op Zand en De Moer. Het ligt pal naast de Tilburgse vuilstort De Spinder, een fenomeen waarvan ik dacht dat die niet meer bestonden! Ik dacht eigenlijk dat al het afval tegenwoordig werd verbrand…

20181118_193939.jpg
Huis Sint Vincentius (1927-1929) in Udenhout. Een typisch voorbeeld van de Amsterdamse School. Prachtig pand!

Udenhout was een leuk plaatsje en ook de kasten van huizen in ‘s-Gravenmoer en de vele oude boerderijen in die omgeving zijn de moeite waard! Hele dorpen die vol staan met de ene mooie monumentale boerenhoeve na de andere, heel wat beter dan De Reeshof!

20181118_193303.jpg
Daar heb ik helemaal niets aan toe te voegen!

Wederom heb ik me enorm geërgerd aan de slechte Strava routeplanner 😕. Deze keer had ik bij het plannen extra goed opgelet om geen “stippellijn wegen” te selecteren. Veel onverhard ben ik dan ook niet tegengekomen (al werd ik tegen het einde toch nog verrast…) Maar nu ging het aan “de andere kant” van het spectrum mis: Strava probeerde me tot drie keer toe over een N-weg te sturen waar fietsen verboden was! Met als gevolg keer op keer terug- of omrijden. Dat zou toch beter moeten kunnen! Of misschien ook niet… buiten Nederland moet/mag je natuurlijk wél vaak rijden op dat soort wegen omdat fietspaden daar lang niet zo gebruikelijk zijn. En Strava is natuurlijk geen Nederlands product!

20181118_193958.jpg
Eén van de 6 (!) Dafjes die geparkeerd stonden op het parkeerterrein bij de Plus in Udenhout. Deze iconische Daffodil vond ik toch wel de leukste!

Al met al heb ik toch lekker gereden en doordat ik me goed had aangekleed heb ik geen last gehad van de kou (3°) en de oostenwind. Koude voeten had ik wel maar dat gaat op een ligfiets nog eens extra snel door de hoge positie van de crank (slechtere doorbloeding) middenin de rijwind.

20181118_194730.jpg
En dan, voor je het weet, wordt het alweer donker! Gelukkig kunnen we dan vaak genieten van een fraaie zonsondergang! Deze foto is genomen in de polder tussen Waspik en ‘s-Gravenmoer

Door het vele terug- en omrijden was ik wel wéér een stuk later binnen dan gepland. Het werd al donker… Ik moet toch echt een andere manier gaan bedenken voor het plannen van mijn routes i.c.m. de explorer tegels…

Meer info en foto’s op Strava

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s