100ste woon-werk ritje 2018!

verkeersbordANP_0
100 woon-werk ritjes vandaag! (foto: ANP)

Vandaag was een heuglijke dag: sinds begin 2018 heb ik er nu 100 woon-werk ritjes op zitten! Of eigenlijk 101 want op mijn allereerste rit van dit jaar kreeg ik pech op de heenweg en ben ik opgehaald door vrouwlief…

Tijd voor wat cijfertjes!

Frequentie
100 woon werk ritjes betekent dus 50 keer met de fiets naar het werk. Dat wil zeggen dat ik gemiddeld 50/37 (werkweken) = 1,35 keer per week met de fiets naar het werk ben gegaan. Dat valt me eerlijk gezegd een beetje tegen, voor mijn gevoel was het vaker! Maar omdat ik maar 3 dagen per week in Breda werk is het toch bijna de helft šŸ™‚

Hoelang en wanneer
Over alle ritjes samen heb ik ruim 100 uur gedaan. De meeste ritten heb ik gedaan op dinsdag, de minste op donderdag (hetgeen wel klopt want dan werk ik meestal thuis). In september en oktober ben ik het vaakst fietsend naar het werk gegaan, in januari het minst vaak.

Fietsen
De meeste ritjes heb ik gereden op de roze Koga, dat waren er 54. De Shockproof staat tweede met 18 ritten en de trike op drie met 10 ritten. De rest was verdeeld over mijn overige fietsen. Mijn Giant en mijn Kona vakantiefiets heb ik beiden pas eenmaal gebruikt voor woon-werk…

Afstand
Totaal heb ik 2.488 km naar het werk weggetrapt. Dat wil zeggen dat ik de trappers ruwweg 480.000 keer heb rond getrapt! Hierbij was de langste rit 68 km en de kortste 20 km. Gemiddeld was de afstand ruim 24 km. Met daarin 4.768 hoogtemeters šŸ˜‰

Snelheid
De hoogste gemiddelde snelheid was 28,6 km/u op de M5 Shockproof, mijn langzaamste ritje had een gemiddelde van 21,3 km/u, gek genoeg ook op de Shockproof! Het gemiddelde over alle ritjes staat op 24,8 km/u.

Energie
Volgens Strava heb ik in al deze ritten 71.800 calorieĆ«n verstookt. Dat zijn ca. 250 volkoren boterhammen met pindakaas! Mmm, ik vertrouw die calorie cijfers niet zo…

Besparing
Door te gaan fietsen heb ik zo’n 155 liter benzine uitgespaard, wat neerkomt op zo’n 250 euro. Ook dat valt wat tegen, ik had gehoopt meer te besparen. Ik denk dat die 250 euro niet opweegt tegen de investeringen in mijn fietsen…

Milieu
Met mijn auto heb ik zo’n 400 kg CO2 niet het milieu in geholpen! Dat wil zeggen dat zo’n 20 bomen zich bezig kunnen houden met het verwerken van andermans CO2. Dat geeft me wel een goed gevoel!

WoonWerk100_2018
Mijn woon-werk ritjes tot dusver op de kaart

Explorer scores
Tijdens mijn woon-werk ritjes heb ik 212 tegeltjes bereden met gemiddeld 11,7 km per tegeltje. Mijn grootste vierkant was 4×4 (maar daar had ik er dan wel 8 van…) en mijn cluster, het blauwe gedeelte in de kaart, bestond uit 29 tegels.

Foto’s
Onderweg naar het werk of naar huis heb ik talloze foto’s genomen waarvan ik er 154 op Strava heb geplaatst. Ik heb het niet geteld maar daar zijn er vast veel bij van een opkomende of ondergaande zon…

Zo, weer genoeg statistieken, op naar de volgende 100 ritten!

Meer info over rit nummer 100 op Strava

2 gedachtes over “100ste woon-werk ritje 2018!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s