Gran Fondo Rotterdam

Mooie strakke hoogspanningsmasten

Vandaag heb ik waarschijnlijk mijn laatste officiële toertocht van dit seizoen gereden: de Gran Fondo Rotterdam vanuit Zevenhuizen. Zevenhuizen… dat doet met gelijk denken aan het nummer “Zevenhuizer zondag” van de Kik! En natuurlijk komt bij een wielertoer ook gelijk het onvolprezen nummer “Van wie hij was en wie hij is” naar boven. Dus met de CD van de Kik op in de auto naar Bolnes gereden 🙂

20180930_193234.jpg
Hé, zie ik daar nu rijp op het weiland tegenover ons huis? Het was inderdaad frisjes…

“Bolnes?” hoor ik je denken, “Zevenhuizen was het toch?” Klopt, maar ik laat natuurlijk geen mogelijkheid onbenut om wat extra vakjes te vullen 🙂 Zeker omdat ik in deze regio niet zo vaak kom, had ik besloten dat ik mijn auto ergens halverwege mijn huis en Zevenhuizen zou zetten om zodoende nog een stuk te kunnen fietsen naar de start.

20180930_193439.jpg
Op de Brienenoordbrug, ik heb hem twee keer gehad vandaag en tijdens de rit ben ik er ook nog een keer onderdoor gereden

Dus zo gezegd, zo gedaan en om half negen reed ik weg uit Bolnes. Een plaatsnaam waar ik trouwens echt nog nooit van gehoord had… Via onder andere Capelle aan den IJssel, Groeneweg en Zevenhuizen ben ik naar roeiclub Willem Alexanderbaan midden in natuurgebied Rottemeren gefietst.

20180930_193649.jpg
Indianen? Die had ik vandaag niet verwacht… Blijkbaar bivakkeren die in het mooie Schollebos bij Capelle aan den IJssel

Wat ligt die roeiclub op een magistrale plek! Echt een prachtige omgeving! En echt een perfecte startlocatie voor de Gran Fondo Rotterdam.

20180930_193930.jpg
De startlocatie van de rit bij de roeiclub

Bij de inschrijving bleek dat het T-shirt dat voor mij gereserveerd zou zijn, intussen toch aan een ander vergeven was. Maar niet getreurd, ter compensatie kreeg ik een shirt van de Gran Fondo Brabant en het juiste shirt wordt als het goed is nagestuurd. Dat Brabant shirt is erg leuk met o.a. de Brabantse vlag erop. Dat past goed bij mijn trike 🙂

20180930_195417.jpg
Zicht op het natuurgebied Rottemeren van een brug vlakbij het startpunt van de toertocht. Genomen vlak voordat ik finishte. Het was intussen flink aan het betrekken wat dit soort mooie lichtval oplevert 🙂

De rit zelf liep door prachtige, voor mij onbekende landschappen boven Rotterdam. De polders bij Berkenwoude waren erg fraai en ook de vele waterlopen en -loopjes onderweg zorgden voor de nodige variatie. En uiteraard kwamen we ook door Rotterdam, met name het noordelijke gedeelte. Bij de Nieuwe Maas konden we de skyline bewonderen (Rotterdam is m.i. één van de weinige Nederlandse steden met een soort van skyline) en ook het stuk door het Kralingse Bos was erg mooi. Wat is Nederland toch mooi! Door het fietsen ben het Nederlandse landschap steeds meer gaan waarderen. Hoezo saai!

20180930_195203.jpg
Voor deze varkens is het blijkbaar ook weekend 🙂

Helaas bleek bij de tweede stop dat deze al nagenoeg geheel afgebroken was… En ik heb toch echt aardig doorgefietst! Waar ken ik dat van… De stop sloot om 15 uur en lag op ca. 100 km van de start. Je kon starten tot 11 uur dus dat is ook wel behoorlijk krap gerekend… Gelukkig ben ik ter plekke toch nog ruim voorzien van proviand, als ik had gewild had ik voor de hele week mee kunnen krijgen!

20180930_195956.jpg
Prachtige verweerde oude fabriekshal langs de Nieuwe Maas vlakbij Bolnes

De terugrit voerde me o.a. langs de Rotte en de Nieuwe Maas. En ook nu weer vond ik de omgeving opvallend mooi. Ik had een beeld van deze regio als erg verstedelijkt met weinig natuur maar dat valt dus heel erg mee!

Als kers op de taart bleek ik voor de tweede keer de “cycling distance” uitdaging op Strava te hebben gehaald deze maand 🙂 Die haal je als je minimaal 1.250 km fietst in één maand en dat had ik maar één keer eerder gehaald. Dat was in mei waarin ik de Elfstedentocht heb gereden incl. heen en terugrit. Maar deze keer dus in een “gewone” fietsmaand 🙂 Op naar de volgende!

Meer info en (veel meer) foto’s op Strava

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s