Lichtjesroute Eindhoven

Een fraai ornament over Sint Joris en de draak

Al jaren kun je eind september/begin oktober in Eindhoven de Lichtjesroute rijden. Deze rit is oorspronkelijk in het leven geroepen om de bevrijding te vieren en dat is nog steeds goed te zien. Ook de grote invloed van Philips op de historie van Eindhoven is niet te missen!

Raymond en Roef hadden er duidelijk zin in!

In de loop van de tijd is de route uitgegroeid tot een grote publiekstrekker met voor ieder wat wils. Ook erg geschikt voor kinderen met ornamenten van Nijntje en de Smurfen! En met een lengte van 22 km goed te doen op een avond. De afgelopen jaren is de boel grondig vernieuwd waarbij alle ouderwetse gloeilampen zijn vervangen door LEDS. Gesponsord door Philips uiteraard. De ornamenten zien er daardoor weer super uit en zijn erg helder verlicht. Al hadden de ouderwetse gloeilampen ook wel hun charme…

DSC_0867
Argh… Dat is wel een héél eng stuk…

Vroeger heb ik deze rit meermaals gereden met de Vespaclub. Maar dat is alweer heel wat jaartjes geleden en ik vond het leuk om dit rondje weer eens te rijden. Rond acht uur zijn Raymond, Roef en ik vertrokken vanuit Raymonds huis. Dat is lekker dichtbij de route en we hadden hem dan ook snel opgepakt.

Het “witte dorp” een door Dudok ontworpen woonwijk uit 1939

Het weer was uitmuntend en het was gelukkig niet druk, dus we konden stoppen wanneer we wilden. En dat hebben we veelvuldig gedaan om foto’s te maken. Al viel het flink tegen om de lichtbouwsels goed op de foto te krijgen… Zelfs met de spiegelreflex van mijn vrouw was het lastig! Onderweg werden we door vrijwilligers nog getrakteerd op banaanschuimpjes en een kop koffie. En Ray voegde daar nog een heerlijke ijsco aan toe (thx Ray!).

De Smurfenvijver met watermolen, een Mississippi radarboot en springende dolfijnen!

Ik hoop toch dat deze korte blogpost een goede indruk geeft van de rit. Ik kan hem echt iedereen aanraden! Leuk en afwisselend en ook met veel meer ornamenten als dat ik me herinnerde!

Meer info en (wazige) foto’s op Strava

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s