New bike day!

20180626_113215.jpg
Toch heel wat anders dan mijn Shockproof!

Toen ik op zoek was naar mijn eerste ligfiets wist ik nog niet van het bestaan van Raptobike. En mede daarom heb ik toen besloten voor mijn M5 Shockproof. Waar ik zeker geen spijt van heb maar als ik de Raptobike wel had gekend was de beslissing misschien anders uitgevallen…

Raptobike
De Rapto vind ik namelijk een erg interessant concept. Superstrak ontwerp, voorwielaandrijving en Nederlands fabrikaat. Er zit niets onnodigs op. Als geheel behoorlijk anders dan mijn Shockproof! Vandaar dat deze fiets is blijven sudderen in mijn achterhoofd…

Op de één of andere manier kan ik op de M5 geen 100% ergonomisch goede zitpositie vinden. Met als gevolg last van mijn knieën bij lange afstanden. Ik zit er intussen wel dichtbij gelukkig 🙂

Toch kriebelde het nog steeds voor een wat hogere fiets met minimaal 26 inch wielen met een wat rustiger stuurkarakter. Een fiets voor lange toertochten. De Rapto Midracer “ticks all the boxes”… De voorwielaandrijving en de oranje kleur (mijn favoriete kleur!) maakt de fiets voor mij alleen maar interessanter 🙂

Ook deze past gelukkig prima op de auto 🙂

Dus toen op Marktplaats een zo goed als nieuwe fiets werd aangeboden met twee sets banden, twee sets pedalen en een Radical tassenset voor een nette prijs, hoefde ik niet lang na te denken. Zeker niet nadat ik op de Midracer van Gideon had mogen testrijden.

Helaas stond de fiets wel in Friesland, 250 km enkele reis. Maar zo ver is dat nu ook weer niet en op de één of andere manier komen veel van mijn fietsen van ver… Dus vandaag deze wereldreis ondernomen naar de metropool Twijzelerheide…

Specificaties
De fiets zoals ik die heb gekocht heeft de volgende specificaties:

  • Raptobike Midracer 2014
  • KM stand ca. 1.400 km
  • Aluminium oranje oversized frame met (nog niet gebruikte) voor-derailleur steun
  • Avid BB7 mechanische schijfremmen
  • SRAM X5 1×8 groep met twistshifter. 52 tanden op crank en 11/32 tanden in wiel
  • Sigma fietscomputer op M5 computersteun
  • Kojak 35-559 banden (plus extra set 40-559 Marathons)
  • Large zitje met 3 laags Ventisit mat
  • SPD pedalen (plus extra set platformpedalen)
  • Radical Solo Racer tassen

Hopelijk ga ik er veel plezier aan beleven!

Het wordt nu wel echt tijd om wat te gaan opruimen… Dus mijn Kona Paddy Wagon en de Flevoracer gaan eruit. Evenals mijn Yamaha SRX motorfiets. Hopelijk raak ik ze snel kwijt, dat creëert weer de nodige ruimte in mijn garage. Wat ik dan aan fietsen overhoud is zeer gevarieerd: een (vintage) racefiets, een single speed, een vakantiefiets, een trike, een relatief lage ligfiets en de hogere Raptobike. Ben toch eens benieuwd waar ik op de lange termijn een voorkeur voor ga ontwikkelen…

Meer detailfoto’s volgen later.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s