Fietsje kijken

20180621_230411.jpg
Zonsondergang, de langste dag van 2018 ligt alweer letterlijk achter me…

Vanavond even een fiets gaan bekijken bij Gideon. Ik overweeg een Raptobike Midracer erbij te kopen en hij was zo vriendelijk om me een rondje op de zijne te laten rijden 🙂 Altijd leuk om de ervaringen van een Raptobike kilometervreter te horen in plaats puur af te moeten gaan op een verkooppraatje…

20180621_230322.jpg
Langs de Dordtse Kil, zelfs de binnenvaartschepen haalden me in met deze tegenwind…

De heenrit naar de Hoeksche Waard was erg winderig. Noordenwind kracht 4/5 pal tegen, niet de wind die je verwacht op de langste dag van het jaar… En frisjes, met een gevoelstemperatuur van rond de 10 graden had ik mijn winter fietsjas maar weer aangetrokken!

20180621_230434.jpg
Zonondergang boven de Hoeksche Waard

De terugweg ging uiteraard een stuk vlotter al was de wind op dat moment helaas al weer wat gaan liggen. Mijn gemiddelde lag zomaar 5 km/u hoger dan op de heenweg! En ondanks dat het de langste dag was, werd op een gegeven moment toch eigenlijk te donker om zonder licht te rijden… daar moet ik toch beter op anticiperen.

20180621_205317.jpg
Gideons Midracer die ik van hem mocht proberen 🙂

De Raptobike reed best lekker. Heel anders dan mijn Shockproof, veel meer een tourfiets met een goedmoedig karakter. En de draaicirkel van een vrachtwagen… Het is een mooi model met strakke simpele lijnen.

Ik ga maar eens goed nadenken wat ik daarmee wil.

Meer info en foto’s op Strava

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s