“Jij hebt ook van die kleine beentjes…”

De voorste bevestiging van het zitje zit verder naar voren dan bij andere Raptobikes

Nadat ik gister een Raptobike had gekocht wilde ik er natuurlijk ook wel eens op fietsen. Dat had ik bij het ophalen niet gedaan omdat de fiets een stuk te lang stond afgesteld en omdat ik twee dagen ervoor al had proefgereden op exact eenzelfde fiets. Uiteraard heb ik de fiets wel zorgvuldig gecontroleerd op speling, goed schakelen en remmen, staat van de wielen etc.. Dat was allemaal prima in orde.

Dus bij schoonmoeders met het meegebrachte gereedschap aan de slag. Eerst even de gewone pedalen gewisseld voor de klikpedalen en de derde laag terug in de Ventisit mat gestopt. Ook even een aantal bouten nagelopen, de remmen bijgesteld en het stuur iets rechter gezet. So far, so good .

Maar toen ik de fiets op lengte wilde zetten ging het mis… Ook na het zover mogelijk inschuiven van het frame, blijven de trappers buiten mijn bereik! Ik moest gelijk denken aan deze Roosvicee reclame uit 1980

Na het vergelijken van mijn fiets met diverse foto’s op internet, lijkt het erop dat de voorste bevestiging van het zitje op mijn fiets een paar cm verder naar voren zit. Net dat stukje dat ik tekort kom dus! Helaas heb ik hier onvoldoende gereedschap tot mijn beschikking dus vandaag een rondje fietsen zit er niet in 😦

EDIT 30-6-2018: na het verzetten van de voorste zitbevestiging is het probleem opgelost, ik heb nu meer dan voldoende stelmogelijkheid.

Een gedachte over ““Jij hebt ook van die kleine beentjes…”

  1. haha, de vergelijk me de reclame is leuk Erik ;-). En je komt er vast wel uit met de bevestiging en de “korte” beentjes ;-). Ik zal vast nog kortere beentjes hebben dan jij :-P.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s