Getsie!!!

Dat wordt poetsen…

Vandaag een ritje gereden met een nogal avontuurlijk einde…

De kids waren naar Ouwehands Dierenpark en dat gaf vaders mooi de kans om een ritje te fietsen rondom Rhenen 😊 Ik wilde mijn cluster aansluiten tussen Veenendaal en Nijmegen en dat is gelukt maar niet zonder slag of stoot…

Ik kan me nog herinneren dat je de grijs-oranje wagens van Van Gend & Loos regelmatig in het straatbeeld zag…

De Strava routeplanner had het tegen het einde van de rit weer eens bij het verkeerde eind… Een “fietspad” bleek namelijk in de praktijk een modderig tractorpad. Maar de grootste fout was niet van Strava maar van mijzelf: ik dacht dat het desondanks wel kon…

Wat was ie nog schoon! Op de achtergrond de uiterwaarden van de Rijn

Maar soms is iets gewoon te… Te modderig, te nat en te glad… En teveel voor mijn trike 😢 Door het geploeg door alle blubber en vuil werd de achterste kettingbuis losgescheurd en over de kettingrol getrokken… De beugel van de kettingrol werd daarbij helemaal vervormd. En uiteraard werden daarna door de meegetrokken achterste kettingbuis ook de voorste kettingbuizen vernield. En stond ik stil…

“Een fietspad Strava?” Really?

En wel op een erg fijne plek, midden in een grote modderpoel. Wat was ik blij met mijn nieuwe waterdichte schoenen 😊 … waarmee ik vervolgens tot aan mijn enkels in de drek stond!

Maar goed, in een hele lage versnelling (drie hoeraatjes voor de mountaindrive) heel langzaam door de drek naar het droge gereden terwijl ik met de hand de resten van de kettingbuizen vasthield. En toen nadenken over een oplossing…

Met een tie-wrap de aan gort gereden kettingbuis vastgezet evenals de voorste buis. Provisorisch maar ik ben ermee bij de auto gekomen 😊

Er stonden natuurlijk bij de dierentuin wel twee kids op mij te wachten! Die wel graag weer naar huis wilden worden gebracht… Gelukkig boden drie tie-wraps soelaas 😀 Never leave home without it!

Al met al een enerverend ritje. Met overigens nóg een venijnig staartje: het onderste bevestigingspunt van mijn achterspatbord, dat ik gister weer had gemonteerd, bleek ook uitgebroken…

Leuk hè, dat fietsen 😉

Meer info en foto’s op Strava

4 gedachtes over “Getsie!!!

 1. Wat dacht je.die gasten die de drenthe200 rijden in de modder dat kan ik ook? Nee gekheid maar ook dit is fietsen en dat heeft ook wel iets.
  Ik heb ketting buizen nooit gesnapt en heb ze op geen enkele fiets meer. Buiten dat ze vuil verzamelen is het een bron van ergernis. Ik zou eerder een dubbele loopwiel monteren ook voor de terugkerende kant. Heb je ook nooit geen probleem dat iets meegetrokken word. Terracycle heeft dubbele loopwielen.

  Overigens wel een mooie route die ik ook nog wel ga rijden, ik moet alleen kijken op welke fiets.

  Geliked door 1 persoon

  1. Een dubbel loopwiel heb ik in de Mango en daar heb ik ook alle buizen uitgehaald op 30 cm na. Op de M5 heb ik ze er onlangs ook afgehaald op 10 cm na onder het loopwiel (loop is nu gelijk aan die van een low racer). Op de trike had ik ze ook al geminimaliseerd, wat er nu op zit is is het minimale wat nodig is om aanlopen te voorkomen. Met een dubbele rol zou er nog eentje deels weg kunnen maar de buis die nu de boel vernaggelde zat in de trekkende ketting. Het steuntje waarmee die vast zat was gewoon niet sterk genoeg, mijn eigen domme fout. Maar goed, daar kun je van leren. De volgende versie wordt gewoon weer beter 😊 Overigens, met de blubber op zich kon de trike nog prima uit de voeten, als je maar blijft rollen, ploegt hij er zich wel doorheen…

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s