Elektrisch naar de Biesbosch

Elektrisch naar de overkant, veel relaxter wordt het niet!

In het kader van “pak nog eens een pontje” heb ik vandaag voor het eerst het Leeuwe Veerke in Lage Zwaluwe genomen. Dit volledig elektrische pontje vaart naar de Jacominaplaat in de Biesbosch. Dat is een van de mooiste gebieden om in te fietsen en ik verheugde me dan ook op de fraaie uitzichten!

De zoveelste foto van de Amercentrale op dit blog, deze keer vanaf de Amer

En ik werd hierin niet teleurgesteld! Na iedere bocht was er weer een ander fraai vergezicht of brug te bewonderen.

Mooi plaatje tijdens een kleine wandeling naar een vakje dat ik wilde vullen. Het is helaas niet gelukt, ik kon er niet in komen…

Onderweg ben ik dan ook vaak gestopt om foto’s te maken, je kunt hier echt bezig blijven. Ook heb ik veel dieren gezien 🙂

In de Biesbosch staan deze wollige reuzen wel achter een hek…

Niet alleen grote zoals de Schotse hooglanders en de Konik paarden maar ook veel vogels zoals futen, ganzen en reigers.

Een mooie groep Konik paarden

Na mijn “draaipunt” in Werkendam kreeg ik eindelijk de wind in de rug 🙂 Het ging ineens heerlijk vlot! De fietspaden in de Biesbosch zijn overigens van erg goede kwaliteit, mooi glad asfalt en ook lekker breed. En autovrij/luw. Ideaal dus!

Op de pont bij de Kop van ’t Land stond ik achter een hele fraaie MTB met pinion versnelling en riemaandrijving. Ik denk in zijn eentje duurder dan al mijn fietsen bij elkaar… Dan vraag ik me weleens af of zo’n fiets dan ook zoveel beter rijdt dan mijn vintage Giant van 75 euro… Dat denk ik dus niet 😊

Vlak voor ik thuis was eindelijk de klokkenstoel in mijn eigen dorp Moerdijk eens op de foto gezet… Een oorlogsmonument ter ere van de Poolse cavalerie. De klok en klepel werden gevonden in de kelder van de RK kerk in Moerdijk

Ook heb ik weer een aantal ontbrekende vakjes kunnen vullen. Twee vakjes zijn niet gelukt..  Een vakje bij de Deeneplaatweg heb ik niet kunnen vullen omdat ik de “brug” die daar over een sloot lag niet aandurfde (zie hier). Daar ga ik een keer naar terug als het flink gevroren heeft. Het andere vakje, de weg rond de Petrusplaat, bleek helaas afgesloten ondanks dat Strava me daar gewoon een rit omheen liet plannen… Het bedrijf dat daar zit ga ik aanschrijven met de hoop dat ze me even op het terrein laten om het vakje te kunnen vullen.

Maar al met al was het een erg mooie rit en ik ga zeker nog eens gebruik maken van dit leuke pontje!

Meer info en foto’s op Strava

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s