Erik fietst een weekje niet 🙁

Emma op het dak van de wereld… Nou ja, het topje van de Sgurr Finnisg-aig dan…

De afgelopen week zijn we met het gezin naar de Schotse Hooglanden geweest! Een fantastisch, prachtig en woest gebied waar je ongetwijfeld ook heerlijk kunt fietsen…

Uitzicht over Loch Linnhe vanaf de camping, veel beter wordt het niet!

Ik schrijf helaas “ongetwijfeld”, want vanwege de aanhoudend erg slechte weervoorspelling, had ik in al mijn wijsheid besloten mijn fiets toch maar niet mee te nemen… Ook al was dat oorspronkelijk zeker wèl het plan. En uiteraard bleek ter plekke het weer veel beter dan voorspeld…

Kom maar tevoorschijn Hobbits! Prachtig bos bij Glen Nevis Range

Oh wat baalde ik! En dus heeft deze post voor mij een hoog “wat als ik…” en “had ik toch maar…” gehalte 😦

Wat ik ook steeds dacht was hoe makkelijk ik het heb met het vakjes vullen in Nederland! Hier zijn zó weinig wegen dat een fatsoenlijk vierkant of cluster alleen te halen is door enorm veel offroad te rijden, te hiken en te roeien! Respect voor de fietsers hier!

Zicht op de ruïne van Urquhart castle aan de rand van Loch Ness. Het monster was helaas nèt weer onder gedoken 😀

We hebben wel vrijwel alle routes die ik had willen fietsen alsnog gereden met de auto en ook dat was genieten! Op de achterafwegen konden we gelukkig regelmatig even stoppen voor een foto, je blijft hier mooie vergezichten zien en de lichtval is vaak erg fraai!

Prachtig uitzicht over het dal van het Caledonian kanaal op weg naar Inverness

Qua tekst hou ik het hier maar even bij en ik laat de foto’s voor zich spreken. Ook al zijn ze dan wel niet genomen tijdens een fietstocht, ik wilde ze toch even delen. De volgende post gaat wel weer over fietsen, dat beloof ik 😉

Op de helling van de Sgurr Finnisg-aig
De Jacobite stoomtrein op het Glenfinnan viaduct. Dit viaduct is wereldberoemd van de Harry Potter films en maakt deel uit van de“greatest railway journey in the world“, een (stoom)treintraject van Fort William naar Mallaig
In Mallaig hebben we een wildlife cruise gedaan, helaas hebben we alleen zeehonden gezien. Het uitzicht op o.a. het eiland Skye was wel erg mooi
De Inchree watervallen die we hebben gezien tijdens een “family-friendly” wandeling in de heuvels. “Family-friendly” was deze alleen als je een familie berggeiten was… Maar mooi was ie zeker!
Een bronzen versie van een T-Ford waarmee in 1911 een avonturier de Ben Nevis is opgereden èn is afgedaald, Hij heeft er dagenlang over gedaan maar het is wèl gelukt!
Kenmerkend uitzicht over de woeste Highlands op de weg naar huis. De uitgestrektheid en eenzaamheid is echt overweldigend
Het Falkirk Wheel, de enige roterende scheepslift ter wereld. Leuk om in werking te zien! Een echt “marvel of engineering”
Eén van de canal boats die bij het Falkirk Wheel lagen. Jammer dat het zo prijzig is om er één te huren voor een vakantie, het lijkt me een super relaxte manier van vakantie vieren!
De Kelpies (mythische waterpaarden) in Falkirk. 30 meter hoog en ontzettend indrukwekkend! Voor zover ik kan zien zijn er geen twee stukken van de “huid” gelijk!

We hebben een paar wandelingen gemaakt die ik op Strava heb gelogd. Hieronder de links. Daarbij vind je, zoals je van me gewend bent, nog veel meer foto’s.

Naar de top van de Sgurr Finnisg-aig
Wandeling langs de Inchree falls

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s