Flesje (en vakjes) vullen

Lekker hoor zo’n vers getapt watertje uit een watertappunt (in Oosteind)!

Meestal schrijf ik geen post over kleinere ritjes maar in dit geval maak ik een uitzondering. De reden is dat ik juist vandaag op mijn werk met mijn collega’s een discussie had over de locatie van watertappunten in de regio!

Mooi strak fietspad langs het Wilhelminakanaal bij Dongen

Deze zijn te vinden op de site van Brabant Water. Maar als je daarop kijkt dan zie je dat deze tappunten vaak op de verkeerde punten staan! Je zou ze juist (ook) verwachten in gebieden waar veel gesport wordt. Dus langs fietsroutes of in bossen bij MTB tracks. Maar daar staan ze dus niet! Ik denk dus dat daar nog de nodige winst te behalen is!

Gezellige brug over het Wilhelminakanaal bij Dongen

Uiteraard heb ik ook nog wat vakjes gevuld in Dongen. Niet een plaats waar ik normaal naartoe zou gaan om te fietsen. Maar desondanks heb ik weer een paar mooie stukjes gereden! En genoten want het was werkelijk fantastisch weer!

De Slotbosse toren in Oosterhout

Het was voor mij deels een “trip down memory lane”… In Oosterhout onder andere over de Effentweg gereden. Dit is één van de oudste wegen van Oosterhout en als kind heb ik hier veel over gefietst. Deze weg komt langs de ruïne van Kasteel Strijen, ook wel bekend als de Slotbosse toren.

Een smalle single-track vlakbij de Slotbosse toren

Met zijn oorsprong in het einde van de 13de eeuw is dit één van de oudste gebouwen van Oosterhout. Er is helaas weinig meer van over en je kunt er niet dichtbij komen. In mijn jeugd kon dat nog wel en ik herinner me nog goed dat een paar kinderen daar toen gouden munten hebben gevonden!

Op de lagere school heb ik ook geleerd dat een deel van de gebouwen op De Heuvel in Oosterhout is gemetseld met stenen van de restanten van het kasteel!

Al met al een mooi ritje en voor de verandering weer eens in korte broek en shirt 😊

Meer info en foto’s op Strava

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s