Open Haven Moerdijk

Torenhoog! Jammer dat er een lange rij stond om met de cabine naar het topje te gaan…

Vandaag ben ik samen met mijn zoon Jasper naar de Open Haven Dag Moerdijk geweest. Op de fiets uiteraard, al was zoonlief het daar zeker niet volmondig mee eens 😉 Tijdens de Open Haven Dag stelden een hoop bedrijven op industrieterrein Moerdijk hun deuren open voor het publiek. En dat kwam dan ook in grote getale opdagen!

Hij wilde persé zijn dikke bodywarmer aan…

Het tochtje naar Richie Bros Auctioneers was niet zo lang, al vond Jasper van wel… Maar desondanks trapte hij dapper door. Toen we er aankwamen was het er al erg druk. Veel tentjes met allerlei bedrijven die zich presteerden en ook aan de interne mens was goed gedacht. Ook Richie Bros zelf was interessant, het is het grootste veilinghuis ter wereld voor “industrial equipment”!

De etheen kraker op het Shell terrein, de kern van de activiteiten van Shell in Moerdijk

Ons eerste bezoek was aan Shell Moerdijk, het grootste bedrijf op het industrieterrein. Met een oppervlakte van 500 voetbalvelden kun je dat met recht GROOT noemen! En het bedrijf had ook groots uitgepakt, mede vanwege hun 50-jarig jubileum.

Na een interessante rondrit over het terrein hebben we op het festivalterrein allerlei leuke dingen gedaan. Zo heeft Jasper meegewerkt aan een nieuw kunstwerk voor het hoofdkantoor van Shell, hebben we een klok gemaakt die loopt op stroom uit een citroen en heb ik een smoothie bij elkaar gefietst! Ook minder voor de hand liggende dingen waren aanwezig zoals een standje over de natuur op het industrieterrein met o.a. roofvogels en fretten. En wat te denken van een stikstof gekoelde aardbei die ik mocht proeven!

En lekker dat ie was joh!

Na de Shell hebben we eerst ons debuut gemaakt als logistiek planner tijdens een quiz. Hoe breng je het beste post, fruit of computers van A naar B en welk vervoermiddel gebruik je daarbij? Echt een kolfje naar Jaspers hand! En het leverde ons een leuk keycord en een gratis consumptiemunt op 🙂

Hoeveel zou zo’n hijskraan wel niet wegen? Wat kunnem die dingen enorm veel tillen!

Daarna was M.J. van Riel met zijn enorme kranen aan de beurt. Wat zijn die indrukwekkend zeg!

Er blijkt ook een bedrijf te zitten dat zich specialiseert in spanbanden! Ze waren er in alle kleuren en maten

Naast van Riel staat de brandweerkazerne van het industrieterrein Moerdijk. Daar presenteerden de politie, ambulance, douane, omgevingsdienst en uiteraard de brandweer zich. Ook die kazerne was indrukwekkend groot met een veelheid aan materieel.

Gelukkig heb je een mooie poster om naar te kijken als je achterin ligt 😊

Jasper heeft dan ook op een politiemotor gezeten en op een politieboot, in een brandweerwagen èn in een ambulance! Leuk was ook de enorme collectie Playmobil brandweervoertuigen die tentoon werd gesteld.

Een leuk trio tijdens een formidabele vertolking van “Madammen met een bontjas” van Urbanus. Veel bijval van het (oudere) publiek maar Jasper snapte er niet veel van…

Al met al hebben Jasper en ik een superleuke middag gehad die helaas véél te snel voorbij is gegaan. Over twee jaar trekken we er echt de hele dag voor uit. En nemen we een grotere tas mee voor alle goodies…

Meer info en foto’s op Strava: deel 1 & deel 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s