Spiegeltje, spiegeltje aan het stuur…

20180517_081656
De weg achter me is goed zichtbaar in het spiegeltje

Voor het eerst sinds een week weer kunnen fietsen. Het kwam er gewoon niet van en een stevige verkoudheid hielp ook al niet… Maar vandaag ging het weer beter en kon het dus weer. En genoten! Lekker doorgereden en het windje in de rug hielp ook lekker mee.

Tevens mijn spiegeltje op de Koga Miyata kunnen proberen. “Spiegeltje?, Dat is wel heel erg “ouwe lullen” hoor!” hoor ik je denken… Nou, ik ben op mijn ligfietsen een spiegel gewend en eigenlijk is het vreemd dat niet veel meer mensen een spiegel gebruiken op de fiets! Het hoeft echt geen formaat “vrachtwagen spiegel” te zijn om een goed zicht naar achter te bieden. En het draagt zeker bij aan veilig rijden denk ik.

Het spiegeltje dat ik nu heb is een Busch + Müller met hetzelfde glas als dat ik op mijn ligfietsen heb. Het zit gemonteerd in het einde van mijn bocht en het valt amper op. Het steekt ook niet ver uit dus je stoot er niet snel tegenaan (zodat je het niet steeds opnieuw hoeft af te stellen…)

Nu alleen nog eraan denken dat ik het heb 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s