Wieldoekjes!

Het doekje voor de aangedreven zijde van het achterwiel met extra versteviging

Vandaag heb ik samen met mijn echtgenote een set nieuwe wieldoekjes gemaakt voor de Mango! De doekjes die erop zaten waren verschillend. De linker was het originele doekje en het rechter was gemaakt door de vorige eigenaar nadat het originele stuk was gegaan bij een schuiver. Beide doekjes waren niet echt mooi meer en zaten niet (meer) mooi strak.

Twee cirkels van lycra (34 cm doorsnede) op elkaar gespeld

In Duitsland had ik een set doekjes met een reflecterende opdruk besteld. Op zich zagen die er supermooi uit, maar omdat ze gedrukt waren op niet rekkende stof kreeg ik ze niet mooi glad gemonteerd. Daarnaast vind ik het niet mooi dat je de gekringelde zoom met het touwtje erdoor vaak door het doekje heen ziet drukken.

Mijn echtgenote was zo vriendelijk om het naaiwerk voor me te doen! Dank je Winnifred!

Dat kan beter dacht ik! Dus zelf een ontwerp gemaakt. Dat bestaat per doekje uit twee cirkels van 34 cm doorsnede die rondom met een stretch steek aan elkaar worden genaaid. Een klein stukje wordt opengehouden voor het binnenstebuiten keren en om de hoepel door te voeren. De hoepel komt dus ín het doekje. De kleine opening maak je dicht met een paar steekjes met de hand. De cirkels heb ik uitgesneden met de soldeerbout rondom de zitting van mijn werkplaatskruk. Die was precies de juiste maat 😊

Hoe strak wil je het hebben!

Op die manier heb je dus een doekje dat tweezijdig te gebruiken is en dat door de rek van de lycra supermooi strak aanligt op het wiel! Het doekje voor de freewheel kant van het achterwiel hebben we voorzien van een extra versteviging in de vorm van een opgenaaide ring niet rekkende stof zodat het lycra niet gaat lubberen.

Het eindresultaat op de fiets. Helemaal niet slecht!!

Ik vind ze zelf echt enorm goed gelukt 😍

Een gedachte over “Wieldoekjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s