#Hoopvol

Ik denk niet dat dit plaatje verdere toelichting behoeft…

Vandaag is het precies één jaar geleden dat mijn teamleider het bericht stuurde: “thuiswerken tenzij…” Een vol jaar werk ik nu dus vanuit mijn kleine kantoortje thuis. Op afstand.

Op 9 maart vorig jaar had ik nog een samenwerkdag in Hilvarenbeek met collega’s van diverse gemeentes. Tuurlijk, we hielden netjes afstand maar verder ging dat prima. Op de heen– en terugweg heb ik toen nog wat vakjes gevuld niet wetende dat dat voorlopig mijn laatste woon-werk ritjes zouden zijn… En toen dus dat berichtje van mijn teamleider. Als ambtenaar heb je uiteraard een voorbeeldfunctie en mede daarom houden wij ons heel strikt aan de regels rondom thuiswerken. Ik denk dan ook dat ik niet meer dan twee of drie keer op kantoor ben geweest het afgelopen jaar!

20 maart 2021 was een andere mijlpaal: toen heb ik mijn eerste Corona ritje gereden: een vast rondje “om de kerk” omdat verder weg gaan niet geadviseerd werd. Dit ritje heb ik intussen talloze keren gereden, soms met kleine variaties maar toch steeds ongeveer gelijk. Het is zoveel voor me gaan betekenen dat ik het zelfs vereeuwigd heb op een Koersplaat die nu op mijn thuiswerkplek hangt. En nog steeds rij ik dit ritje regelmatig.

Lange fietstochten zaten er afgelopen jaar niet in. Persoonlijk vond ik dat niet verantwoord. En doordat ook het woon-werk verkeer wegviel, fiets ik tegenwoordig lang niet meer zoveel als dat ik zou willen. Helaas is dat ook te merken op de weegschaal… Het handbiken dat ik vorig jaar ontdekt heb, o.a. om mijn conditie te verbeteren/op peil te houden, kan daar maar ten dele iets aan veranderen. Gelukkig komt de lente er nu echt aan, zodat ik voor- en/of na het werk weer met daglicht een rondje kan fietsen 🙂

Vereeuwigd op mijn thuiswerkplek

In de zomervakantie, toen de boel wat versoepeld was, leek het de goede kant op te gaan. Er was weer wat meer mogelijk en ik heb toen langzaamaan ook het vakjes vullen weer opgepakt, o.a. in Limburg. Ook ben ik in september een weekje “ontsnapt” uit mijn thuiswerkplek en een weekje gaan fietsen in Oost-Brabant. Heerlijk! We dachten toen allemaal dat we het ergste gehad hadden 🙂 Helaas, niets was minder waar… Eind 2020 werden we weer ondergedompeld in een strenge lockdown.

En toch is er ook goed nieuws! De fiets beleeft een topjaar en veel mensen hebben (opnieuw) de schoonheid van ons eigen land ontdekt. Wandelen, fietsen, skaten, vissen… allemaal gezonde buiten hobbies die een grote vlucht genomen hebben! In het voorjaar was de lucht kraakhelder door de sterke vermindering van het aantal auto’s op de weg en vliegtuigen in de lucht. En hoewel het “thuiswerken tenzij” tegenwoordig naar mijn idee lang niet meer zo goed wordt nageleefd, denk ik dat de Corona-crisis onze manier van (samen)werken definitief veranderd heeft. Constant op kantoor is écht NIET nodig, een goede balans tussen thuis en op kantoor WEL.

En naar die balans hoop ik binnenkort weer toe te kunnen: het af en toe in levende lijve ontmoeten van mijn collega’s. Sommige teamleden heb ik nog nooit in het echt gezien! En op de fiets naar het werk, wat kijk daar naar uit! Op vakantie met het hele gezin en dan ook musea, steden en dierenparken kunnen bezoeken. Weer gewoon op bezoek kunnen bij familie. Het kan alleen maar beter worden! Dit jubileum wil ik vorig jaar in ieder geval niet nogmaals “vieren”!

#Hoopvol!

Een gedachte over “#Hoopvol

 1. Ik denk dat 2020 een jaar is geweest van de egoïsten. Mensen laten zien dat ze mens zijn en alle regels zo naar hun eigen hand draaien dat ze positief uitvallen.

  Ik denk ook dat 2020 een jaar is geweest waarin we moeten beseffen dat we tevreden moeten zijn met wat we hebben.
  In buurlanden waren de regels rondom corona veel strenger, kijk naar Frankrijk en Spanje waar bijna niks meer mogelijk was. Ondanks dat ik vorig jaar ook niet zoveel kilometers ( /-8000) heb kunnen maken als ik zou willen heb ik ook een goed jaar gehad ondanks dat ik op 12m2 leef.

  Of de fiets een topjaar heeft beleefd weet ik niet goed. Veel fietsen en ook de onderdelen waren en zijn nog steeds uitverkocht of moeilijk leverbaar. Wat er vaak 2de hands verkocht word is veel te duur voor hetgeen het echt waard is. Laten we eerlijk zijn veel corona fietsers doen maar wat met alle gevolgen van dien.

  Ik kan gelukkig nog zwiften om mijn gewicht op peil te houden op mijn direct drive indoor trainer en dat is eigenlijk veel zwaarder en effectiever dan buiten fietsen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s