Limburg dag 3: Eriba!

Zocht je nog een opknap Eriba Win?

Omdat ik vanaf vandaag weer moest werken, al is dat dan vanuit Limburg, was er geen tijd voor een lange rit. Maar een wat korter ritje, of beter gezegd zelfs twéé, kon wel 😊

“Stop! Tot hier en niet verder! Dat is de boodschap die de Vreedzame Krijger langs de Maas in Venlo heeft.

Dus rond half twee vertrokken naar Venlo om een ritje te rijden aansluitend op mijn rit van zaterdag. Venlo zelf vond ik tegenvallen. Of misschien ben ik niet door het juiste gedeelte gereden. Ik zag in ieder geval weinig mooie, oude gebouwen en wat ik wel zag sprak me niet echt aan…

Een mooie dichtregel langs de Maas in Venlo

Langs de Maas was het dan weer wel mooi 😊 Fraaie uitzichten over de rivier vanaf een fietspad op de dijk. Een fietspad dat met name gebruikt werd door wandelaars die fietsers weinig ruimte lieten… Maar met dit fraaie weer snap ik wel dat zij er ook graag even uit willen!

Deze vind ik persoonlijk erg mooi geworden. Dat wordt voorlopig even de nieuwe achtergrond op mijn desktop 😊

Het is opvallend hoeveel kloosters, missie-huizen, kruisbeelden en kapelletjes hier staan! Wat dat betreft lijkt het wel op het gebied zuidelijk van Breda, daar struikel je er ook over. Des te opvallender was dan ook de staart van een heuse Fokker die ik uit het gebouw van het wereldpaviljoen in Steyl zag steken!

Zéér fraai pad door het Naturschutzgebiet Hühnerkamp

Daarna was het weer tijd om het onverharde op te zoeken. Een heel stuk reed ik letterlijk óp de grens tussen Nederland en Duitsland door een fraai natuurgebied. Hier was het een stuk rustiger 😊 En ondanks de blubber en nattigheid was het eigenlijk ook hier weer goed te doen.

Er is hélemaal niets mis met groen!

Net na het bos kwam een héél klein stukje Duitsland dat ik vandaag mee heb gepakt. Dat duurde dan wel weer extra lang, omdat ik er héél lang op de trein moest wachten… Zolang zelfs, dat ik bijna overwoog de spoorbomen te negeren! Overigens zie ik in het grensgebied volop Nederlanders Duitsland in rijden en Duitsers ons land binnenkomen. Dat lijkt me toch niet echt de bedoeling nu…

Mmm, deze piloot heeft de landingsbaan duidelijk gemist…

Het einde van de rit leidde me nog langs een zweefvliegclub waar het pad zo glibberig werd dat ik een stukje gelopen heb… Voor de rest was het vandaag goed te doen, doordat het kouder was dan gister, was het in ieder geval niet zo’n natte derrie overal!

Al met al een lekker ritje. Ik merk wel dat die stukken onverhard en de glibberige, aangevroren stukken, de vaart er aardig uithalen. Ik zat zelfs onder de 20 km/u gemiddeld vandaag! Nou maakt me dat op zich helemaal niets uit, ik moet er alleen wèl beter aan denken bij het plannen van een rit…

Meer info en uiteraard véél meer foto’s op Strava


Dit mooie paard poseerde gewillig 😊

Vlakbij de ingang van het park bleek nog een vakje te liggen dat ik nog moest vullen als ik wilde dat mijn cluster aan zou sluiten. Dat had ik helemaal gemist bij mijn eerdere ritten…

De bekende brouwerij!

Dus op de terugweg vanuit Venlo even gestopt en nog snel even dit vakje meegepakt. En laat in dat ene vakje nu uitgerekend de bekende Hertog Jan brouwerij liggen 😊 Compleet met bierpijpleiding over de weg! Hoe vaak fiets je daar nu onderdoor!

Door dat ene vakje te vullen links in het blauwe rondje, sloten de paarse (toekomstige) clustertegels wél aan!

Meer info en foto’s op Strava


Mini-me is er klaar voor!

En dan Emma’s LEGO opdracht… Nou, vandaag begon mijn thuiswerkweek dus in Limburg. Voorzien van een bak sterke koffie waren mini-me en ik er allebei helemaal klaar voor!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s