Limburg dag 1: Langs Veenendaal

Het vallende melkmeisje in Velden dat verwijst naar het agrarische verleden. Ik vond het een grappig beeld 😊

Ik begon de eerste dag in Arcen rustig. Uiteraard had ik slecht geslapen, zoals altijd in een vreemd bed. De lawaaiige ketel en druppelende douchekop hielpen ook niet… Daarom dus langzaam opstarten.

Na het ontbijt heb ik eerst de boel half verbouwd zodat dat TV nu dient als extra monitor voor mijn computer 😀. Niet ideaal, een TV is immers geen monitor… Maar beter dan niets, mijn werkweek kan maandag in ieder geval prima beginnen!

Mijn thuis voor de komende week. Van buiten ronduit lelijk maar van binnen gelukkig een stuk beter!

Toen ik zover was dat ik me wilde gaan omkleden om te gaan rijden begon het uiteraard te regenen… Dus maar niet teveel haast gemaakt en gelukkig bleef het bij een enkel buitje 😊 Veel blauw in de lucht heb ik echter niet gezien vandaag, het bleef grauw.

Hier zat ik iets van 100 meter in Duitsland… eigenlijk niet de bedoeling nu… 😳

De rit vandaag ging vanaf het park langs de Duitse grens naar Venlo en dan vanuit daar weer terug. In grensgebieden probeer ik steeds zó te plannen dat het hele Nederlandse grondgebied in het vakje valt. Dat wilde dus zeggen dat ik vandaag hier en daar een paar honderd meter door Duitsland ben gereden…

Zicht op ’t Grenswater vanaf een uitkijkpunt

Vandaag reed ik voor het eerst (maar vast niet voor het laatst…) door De Maasduinen. Een erg mooi gebied met veel water en hier en daar… duinen 😉 Het was vandaag echt een stuk rustiger dan gister op de weg. Gister vond ik dat er opvallend veel fietsers (e-bikers) op pad waren en wandelaars maar vandaag dus niet.

Ik kwam vandaag dus ook langs Veenendaal 😂

Het keerpunt vandaag lag bij Venlo. Ik hou het deze week bij wat kortere ritten tussen de 40 en 55 km, zodat ik ook tijd over hou om lekker te lezen, puzzelen, een serie te kijken of wat bas te spelen (ja, zelfs die heb ik meegenomen…). Ik wil wel proberen om door goed te plannen een “vakjesbaan” aan te leggen tussen Boxmeer en Roermond langs de grens om zo Zuid Limburg bij mijn cluster te trekken. Maar eens kijken of dat gaat lukken.

De Wymarsche watermolen, na die van Nuenen gister al de tweede die ik zie deze week!

Op de terugweg kwam ik voor het eerst langs de Maas. Het was grappig om te zien dat de oude pont naar Grubbenvorst gewoon lag te vergaan vlakbij de vertrekplaats van het huidige veer… Voor zover ik nu gepland heb, ga ik de Maas niet over deze week (met de fiets althans).

Het oude veer zag er niet uit alsof het nog dienst kon doen…

Ik had mijn rit zo gepland dat ik langs het landgoed van Arcen kwam. Ik had gehoopt dat de kasteeltuinen toegankelijk zouden zijn en dat ik een mooi plaatje kon schieten van het kasteel. Maar helaas, beide bleek niet mogelijk… Dat stel ik dus maar uit tot het moment dat ik de Maasroute een keer ga fietsen 😊

Veel rotondes hier zijn voorzien van een kunstwerk in het midden. Leuk!

Op het park zelf heb ik het idee dat ik gister kreeg, uitgevoerd voor de “LEGO huiswerk opdracht” van Emma. Mini-me had zijn skateboard genomen om stoere moves te laten zien op de minigolf baan. Maar dat liep niet zo goed af…

Aiks! Wie heeft dat grote gat hier nu gegraven?

Meer info en foto’s op Strava

Een gedachte over “Limburg dag 1: Langs Veenendaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s