“Thuiswerken” in Limburg

De mini versie van mijn Panda die Emma voor mij gemaakt heeft 👍

Komende week ga ik “thuiswerken” in Limburg! Ik zit al sinds maart vorig jaar thuis en wordt zo langzamerhand knettergek van dezelfde omgeving en de sleur. Het is echt om depressief van te worden… 😕 Een weekje in een andere omgeving zal met misschien goed doen en daarom heb ik een last-minute geboekt op bungalow park Klein Vink in Arcen. Even weg dus uit Moerdijk.

Het is geen echte vakantie, zomaar een hele week vrij nemen op zo’n korte termijn werd wel erg lastig. Maar ik kan wel wat schuiven met mijn uren zodat ik overdag even lekker naar buiten kan voor een fietstochtje of een flinke wandeling en dan ’s avonds nog een paar uur werk. Heb er zin in!

Vanwege de mooie omgeving en mijn voornemen om toch zoveel mogelijk, niet te lange, fietstochtjes te maken nu ik hier ben, heb ik besloten daar weer dagelijks een blogpost aan te wijden. Dat zullen geen hele verhalen zijn maar meer een fotoverslag. Dit is dus de intro en het verslagje van de rit op de heenweg.

Het kasteel in Geldrop, erg fraai!

Even vakjes vullen onderweg
Halverwege de rit naar Arcen ben ik gestopt om nog even wat vakjes te vullen. Rondom Geldrop lag namelijk nog een flink stuk braak die nog gevuld moesten worden met het oog op een toekomstige vergroting van mijn vierkant. Dus de auto geparkeerd bij de Albert Heijn (met het oog op de boodschappen die ik naderhand wilde doen) en op weg!

De AH lag in een wijk met alleen maar namen uit Lord of the Rings! Geen Hobbit huisjes gezien overigens…

De route voerde me door mooi landelijk gebied onder een prachtige blauwe hemel. Echt heerlijk fietsweer al werd het tegen het einde wel wat frisjes. Uiteraard bevatte de route weer de nodige Strava-vergissingen, het wordt toch eens tijd dat zij die routeplanner op orde krijgen! Helaas is de Strava routeplanner de enige met een “vakjes-plugin” dus ik ben er min of meer tot “veroordeeld”. En hij wordt ook langzaamaan wel beter, het gaat me alleen niet snel genoeg…

Een ruïne van een boerderij opgesloten door prikkeldraad. Ik vind dat wel wat hebben!

De rit voerde me vandaag langs meerdere kastelen, o.a. dat van Geldrop (zie foto verder hierboven) en dat van Helmond. Dat laatste hebben we eens bezocht met de kids want dat fungeert in december als Kasteel van Sinterklaas! Verder heb ik ook een goed met boomstammen gecamoufleerde parkeergarage gespot (zie Strava) en heb ik me geërgerd aan het grote aantal, langdurig op rood staande, verkeerslichten. Daarom hou ik niet zo van het rijden door stedelijk gebied. Maar ja, daar liggen óók vakjes…

De zon gaat onder in het Eindhovensch kanaal. Ik was blij dat ik op het laatste moment mijn koplamp toch maar wel in mijn tas had gemikt!

Aan het einde van mijn ritje was het al best donker aan het worden. Ik vergis me toch nog regelmatig bij het inschatten van de tijd die een rit bruto kost. Zeker ook omdat mijn tempo in de winter echt wel wat lager ligt dan bij warm weer… Maar goed, ik had geen haast, deze hele week is immers bedoeld om even wat afstand en rust te nemen.

En zo hoort het, je fiets in de woonkamer bij de verwarming 😂

Na de boodschappen en de rit naar Arcen bleek het nog lastig om het park op de komen… De receptie was dicht (dat wist ik van tevoren) maar ook de alternatieve receptie bleek gesloten! Na een telefoontje bleek ik mijn keycard op te kunnen halen bij de friettent! Nou ja, is weer eens wat anders dan een kaassoufflé.


Een deel van de LEGO stukjes voor mijn huiswerkopdracht…

Huiswerk!
Van Emma heb ik een heuse huiswerkopdracht gekregen… 😲 Ze heeft me een selectie LEGO poppetjes en allerlei attributen meegegeven met de opgave om iedere dag een ander, passend figuurtje te maken en dat ergens te fotograferen. De eerste was makkelijk, dat is de eerst foto geworden van deze post waarop haar LEGO versie van mijn Panda met fiets staat voor het origineel. Nu de rest nog…

Meer info en foto’s over de rit vanuit Geldrop op Strava

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s