FV2020 dag 8: Onder de groene hemel…

Al sinds ik op de snelweg het bord “Land van Maas en Waal” zag, had ik dit liedje in mijn hoofd…

Tja, dan is het alweer tijd om naar huis te gaan 😥 En het ging net zo lekker! Gelukkig kwam er na mij niet gelijk iemand anders in de brandweerbus en dus mocht ik er wat later uit! Dus tóch nog mooi tijd voor een laatste ritje 😀

De inhoud van het laatste vakje van Emma’s verrassingsdoos 😊

Dit ritje had ik al heel lang in mijn navigatie staan en om de één of andere reden verwachte ik er weinig van. Maar dat bleek volledig onterecht bleek vandaag… Ik heb genoten van de prachtige rit en het lekkere weer!

Op dit erf lagen wel héél veel pompoenen!

De start van de rit was in Druten en voerde me eerst over de dijk langs de Waal richting het westen. Ik kwam daarbij door een aantal fraaie plaatsjes zoals Boven- en Beneden Leeuwen met veel kapitale huizen. Ook heb ik nog even een natuurgebiedje bezocht voor twee extra vakjes 😊

Eindeloos recht… En nèt op dit moment even vrij van wielrenners 😯

Onderweg viel me het enorme aantal wielrenners op! Of beter “wielertoeristen”, wielrenners is immers een titel voor de snelle jongens die er hun geld mee verdienen! Soms alleen, vaak in kleine groepjes. De dijken langs de Waal en Maas zijn blijkbaar erg populair! En zeker op zondag…

En zo is het maar net!

Maar dan wel echt alléén op die dijken, want zodra ik de binnenlanden in dook voor extra vakjes, waren de wielertoeristen weg… En die wegen waren juist erg rustig en vaak alleen voor fietsers en bestemmingsverkeer toegankelijk!

Zicht op de Leeuwense Waard, een natuurgebiedje waar ik even twee onverharde vakjes moest vullen 😊

Na terugkomst op de camping heb ik de boel ingepakt en in en op de auto geladen. En natuurlijk twee keer gecontroleerd of ik alles had, dat gedoe van de eerste dag zou me niet nog eens overkomen!

Als onderdeel van een kunstroute waren veel trafohuisjes voorzien van kunst. Deze vond ik de leukste

Nou, dus wel… 🙁 Thuis kwam ik erachter dat één van mijn opladers waarschijnlijk nog in het stopcontact zit in de bus… Ik heb de eigenaresse maar een mailtje gestuurd. Een ezel…

Deze zonnebloemen stonden er nog heel fraai bij!

En dan de post-titel… hebben jullie soms ook dat je lange tijd hetzelfde liedje in je hoofd hebt? Ik heb dat heel vaak op de fiets! De afgelopen week had ik dat met “The winner takes it all” van Abba. Dat zing ik dan rustig uren achter elkaar op de fiets. Heel zachtjes uiteraard 😉 Maar vandaag had ik dat dus met “Land van Maas en Waal” van Boudewijn de Groot… Dus toen ik een theetuin tegenkwam genaamd “Onder de groene hemel” was de keuze voor een titel snel gemaakt!

Het was een prima afsluiting van een perfecte korte vakantie 😊

Meer info en foto’s op Strava

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s