FV2020 dag 7: Nou moe, een nandoe!

Gisteren nog een reuze dino, nu ineens Nandoes onderweg!

Mijn laatste hele dag alweer vandaag… 😥 Erg jammer want het bevalt me wel. Maar ik wil ook wel weer graag naar huis. Gelukkig heb ik nog steeds Emma’s verrassingen om de dag leuk mee te beginnen 👍

Vanochtend wéér lekkere dingen in de verrassingsdoos van Emma 😀

Vandaag dus de rit waarmee ik alle gaatjes in het gebied westelijk van de camping ga vullen. Een kleine 100 km en de trike was vandaag aan de beurt. En ik had me voorgenomen op tijd te vertrekken.

Kom ik daar toch zomaar een stuk van de oude Moerdijkbrug tegen die nu dienst doet als brug over het Wilhelminakanaal!

Dus ik had deze keer de avond ervoor alles al ingepakt en hoefde vanochtend alleen maar mijn fiets uit de schuur te halen. Ik was dan ook een uur eerder op pad dan gister 😊

Het was weer maar een graad of 10 dus ik had dezelfde constructie als gister: beginnen in lange mouwen en later even omkleden. Ik heb het niet zo op arm- en beenstukken en omdat ik toch tassen bij me had, was er ruimte genoeg.

Een beeldengroep die de Aardappeleters voorstelt inclusief de stoel voor de meester

Al vrij snel kwam ik terecht in Nuenen. Nou ja, nadat ik eerst verwoede pogingen heb gedaan een stel eigenwijze nandoes op de foto te krijgen 😂

En waar is Nuenen bekend om? Juist, Vincent van Gogh. Die heeft daar een kleine twee jaar gewoond en gewerkt en dat wordt vakkundig toeristisch uitgebuit. Maar het levert ook een aantal leuke dingen op zoals o.a. de beeldengroep van de Aardappeleters 😊

Soms past het er gewoon echt niet op 😂

Deze keer opvallend veel langs het water gereden. Met name langs het Wilhelminakanaal. Op zich zijn dat soort paden langs een kanaal niet zo spannend, het is immers voornamelijk rechtdoor… maar ze zijn wel vaak netjes aangelegd, autovrij/luw en rustig. Zo ook vandaag. En ik kwam ook nog eens de recyclede Moerdijkbrug tegen 👍

De dames trokken zich niets aan van mij…

Vandaag stond ook in het teken van een “trip down memory lane”. Ik kwam namelijk weer door Schijndel waar ik tot ongeveer mijn achtste heb gewoond. Dus ik kon deze laatste kans niet voorbij laten gaan om ons oude huis even te gaan bekijken en ook mijn oude kleuter- en basisschool 😊

Mijn oude school heeft intussen een andere naam en het schoolplein is ook véél hipper dan 40 jaar geleden…

Sommige dingen veranderen nooit, zo zag ik nog steeds dezelfde fietsenzaak in het dorp als toen ik kind was, maar bij mijn oude school was wel veel anders. Het gebouw zag er weliswaar hetzelfde uit maar het schoolplein was héél anders…

Onze oude straat, de Pastoor van Luijtelaarstraat in Schijndel

Onze oude straat leek nog wel veel op hoe ik het me herinnerde. Inclusief de grote bloemperken waar omheen ik heb leren fietsen 😊

Ook vandaag was weer een topdag. Alleen was het op de camping bijna helemaal vol toen ik terugkwam! Er waren een paar gezinnen neergestreken die elkaar duidelijk kennen en met hen een stuk of 100 kleine kinderen… Uit met de rust… Terwijl ik dit typ zit ik uit te kijken op hun gezamenlijke, niet erg Corona-proof BBQ…

Nu alleen nog even kijken of ik morgenochtend nog een klein ritje doe…

Meer info en foto’s op Strava

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s