FV2020 dag 6: Octopussy!

Deze leuke stickers zag ik op de achterzijde van een aantal verkeersborden geplakt onderweg 😊

Vandaag dag 6 alweer van mijn fietsvakantie. Wat vliegt de tijd toch… Begin ik net een beetje in een ritme te komen, is het alweer bijna voorbij… Nog maar één volle dag te gaan na vandaag, dat is de dag waarop ik alle resterende gaatjes westelijk van Erp aan elkaar “rijg”… Maar dus eerst vandaag!

Dit zat in het vakje van Emma’s verrassingsdoos van vandaag 😊

Die begon fris! Ik had het raam van de bus nog wagenwijd openstaan maar dat bleek vannacht toch echt too much… Volgens mijn telefoon was het maar een graad of 6 toen ik wakker werd… Dat was dus weer dubben over wat ik aan moest trekken!

Deze “excuus-stroken” zijn in ieder geval even breed als de hoofdrijbaan!

Het werd weer dubbel lang (lang onder- en bovenshirt) maar ik had ook een kort setje in mijn tas gestopt. En dat was maar goed ook, want die heb ik bij mijn tweede pauze aan gedaan 😊

Dat was trouwens langs de weg op de foto hierboven. Later werd ik in Erp van de weg gedrukt door een busje met aanhanger op zo’n “excuus-strook”. En later sneed dat busje mij ook nog en gaf me geen voorrang. Sommige mensen…

Maria-oord in Vught, begin 20ste eeuw één van de grootste kostscholen van Nederland!

Het eerste deel van de rit was weinig spannend. Mooi, dat zeker, en het was ook heerlijk fietsweer en mijn benen hadden er ook wel zin in. Maar alleen weinig bijzonders onderweg te zien. In Boxtel veranderde dat ineens toen ik deze grote jongen (of meisje?) zag op een rotonde 🦕

De troeteldino van Boxtel, een gigantische Styracosaurus

Na Boxtel, in die omgeving lag nog een flink gat te vullen, naderde ik Vught. De fietsinfrastructuur was daar opvallend goed! Veel fietsstraten, zelfs al in het buitengebied, en brede fietspaden. En dan ook nog een aantal fraaie oude gebouwen… Ja, Vught beviel me wel 😊

Mijn Kona op een brug over de Aa, een riviertje dat ik de afgelopen dagen veelvuldig heb overgestoken!

Daarna dook ik weer “populieren county” in rondom Schijndel. Opvallend dat iedere streek zo zijn eigen typische beplanting heeft! Eén hier géén nestkastjes, dus ik denk dat jullie gelijk hadden, Gert en Reinier, die dingen hangen alleen op eiken…

In Schijndel stonden niet alléén populieren maar ook deze “augurkenboom”, de “augurken” kunnen draaien in de wind en wekken stroom op. Uit hetzelfde project als de zonnebomen in Oss

Mijn rit eindigde met het nodige gehannes met mijn Garmin. De batterij van de eerste was leeg, dus moest ik hem even wisselen met de andere. Doe ik regelmatig. Maar op de een of andere manier werd de route niet goed geladen… Na een aantal keer stoppen, herstarten en de route een keer opnieuw overzetten vanaf mijn telefoon, deed de boel het weer. Maar wel met nadelige gevolgen voor mijn gemiddelde helaas. Nou ja, ik kwam hier om te relaxen 😉

Dat lukt op de fiets steeds beter trouwens. Ik kom langzaam weer in de wat langere afstanden en mijn benen wennen er een beetje aan. Top!

I
Het aantal vierkanten groeit gestaag maar de grootte niet…

Morgen dus de gaatjes vullen. En dan nog even kijken wat ik zondag doe… Na morgen heb ik waarschijnlijk iets van 10 vierkanten van 24×24, daar wil ik misschien nog even iets mee doen…

Meer info en foto’s op Strava

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s