FV2020 dag 5: Knalpotvis!

Een knalpot-vis en zebrapad in een tuin vol met vreemde dieren…

Toen ik vanochtend uit de brandweerwagen stapte na mijn eerste nacht met een hele redelijke nachtrust, werd ik blij verrast door een mooie blauwe lucht! Dat beloofde een mooie dag te worden 😊 Een perfecte dag om het een beetje rustig aan te doen na de wat langere rit van gister. Nu is dik 100 km helemaal niet zo lang maar sinds maart heb ik vrijwel alleen maar korte “Corona ritjes” gereden en ik ben gewoon niet meer gewend aan meer serieuze afstanden…

Vandaag begon de dag wel goed! Fris maar met blauw aan de hemel 😊

Maar uiteraard kon de dag niet beginnen zonder eerst de vakjes uit Emma’s verrassingsdoos te openen. Bingo! Een leuke Donald Duck pocket en een choco-pindakaas reep. Dat is echt een calorieën-bom maar erg lekker! Na het fietsen heb ik altijd trek in chocolade, dus dit kwam heel goed uit! Dank je Emma 👍

De score van vandaag! Een leuke Duck pocket en een heerlijke reep

Vandaag dus rustig aan doen. Dat wilde zeggen dat ik wat later zou vertrekken en de dag zou vullen met wat losse vakjes vullen bij Cuijk (op de fiets) en bij Beuningen (op de handbike). Eigenlijk dus een beetje zoals afgelopen dinsdag. Ik was alleen even vergeten dat het bij Groesbeek en Berg en Dal best wel wat heuvelachtig was…. Dus ook nog wat hoogtemeters gemaakt vandaag…

Ik waande me in de VS met deze (authentieke?) Amerikaanse windmolen

De tocht vanuit Cuijk was echt supermooi! Ik denk de mooiste rit tot dusver. Ik stak meermaals de Maas over, één keer per veer (géén mondkapjes, géén pin-betaling), reed door de Maasheggen en ook veel door bos- en heidegebied. En dan ook nog eens een beetje heuvelachtig. Helemaal top dus! O ja, ik heb ook nog een piepklein stukje Duitsland meegepakt 😊

Op de Mookerhei bloeide de heide nog volop 😯

Het vakjes vullen ging vandaag helemaal top. Geen onverharde paden en andere Strava-vergissingen. En op de Mookerhei heb ik dan toch eindelijk een bloeiend heideveld gezien! En dat ziet er dan bijlange niet zo paars uit als op veel foto’s die ik in deze tijd van het jaar langs zie komen online… Maar goed, ik heb dan ook geen Photoshop… 😉

Reddeloos verloren… Alleen nog goed voor onderdelen denk ik

Ik heb echt genoten van deze rit, die regio rondom Nijmegen is echt enorm mooi. En dan ook nog de Maas, grote rivieren vind ik altijd fraai. Mijn oorspronkelijke plan voor deze fietsvakantie was eigenlijk ook om de LF Maasroute te fietsen. Maar dat komt vast nog wel een keer!


De tweede rit van vandaag was een handbike ritje vanuit Beuningen. Ook daar had ik nog wat “losse flodders” die gevuld moesten worden. Dat soort losse vakjes zijn vaak erg goed voor mijn cluster, dat heb ik vandaag dan ook met 88 tegeltjes uitgebreid!

Ruik je het ook? Er zijn weinig dingen die zo lekker ruiken als vers gemaaid gras 😊

Tijdens mijn handbike ritje kwam ik weinig spannende dingen tegen om op de foto te zetten. En dat is maar goed ook want er kwam testosteron in het spel… Na 11,5 km draaide ik een weg op net achter een scholiere op een e-bike. “Hé, die kan ik best bijhouden!” dacht ik enthousiast… En volgens mij vond zij het ook wel grappig, die malloot achter zich want ze keek regelmatig even om om te zien of ik nog volgde… Wist ik veel dat deze “achtervolging” 7 km zou gaan duren….

Traject
Het traject waar ik in de achtervolging was…

Soms kon ik vrij dichtbij komen, tot op een meter of 5 maar soms liep ze een stuk verder uit. Ik heb de strijd definitief verloren bij twee wegversmallingen waar zij langs de daar toevallig rijdende auto’s kon piepen maar ik moest wachten vanwege de breedte van mijn fiets. Toen ze dan eindelijk afsloeg hebben we even gezwaaid 😊

Ik reed op dat stuk 20,8 km/u gemiddeld met uitschieters naar 28+. Dat is op deze fiets en met mijn armen best wel snel. Het was een hele goede training!

Na afloop nog even boodschappen gedaan en daarna moe maar voldaan een heel groot glas chocomel achterover geslagen. Op naar dag 6 (wat gaat de tijd hier toch snel, ik zou nog weken door kunnen zo…)

Meer info en foto’s op Strava en Strava

3 gedachtes over “FV2020 dag 5: Knalpotvis!

  1. Even over gisteren: de vele vogelhuisjes hangen aan eiken waar, naar men hoopt, vele koolmeesjes zullen worden grootgebracht door ouders, die voor hun kroost daarvoor de eikenprocessierupsen gebruiken… Veel plezier nog! Gert.

    Geliked door 1 persoon

    1. Dank je, ik probeer onderweg goed te kijken of ik wat bijzonders zie. Soms lukt dat, soms niet… En wat betreft de vakjes, ik ben ook zo begonnen. Maar nu is mijn cluster zo groot dat dat me simpelweg teveel tijd kost. En die heb ik niet met twee kids thuis etc. En daarbij rij ik erg veel op een gewone fiets en handbike. Op die laatst is dat al helemaal niet te doen…

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s