FV2020 dag 1: Het liep allemaal wat anders…

De fantastische verrassingsdoos die ik van mijn dochter kreeg voor mijn fietsvakantie 😊 Dankjewel Emma 😍

Het was de bedoeling dat de eerste dag van mijn fietsvakantie, of misschien beter “een weekje vakjes vullen“, zou beginnen in Oss. Op weg naar mijn logeeradres wilde ik eerst een rondje bij Oss meepakken, dat ik al geruime tijd in mijn navigatie had staan. Een rit van ruim 50 km die ruwweg de loop van de Hertogswetering volgt en deze dan ook 4 keer overbrugt. Maar dat is er niet van gekomen…

In het eerste vakje, “voor de fris” zaten wat lekkere rolletjes Mentos 😀

Het duurde thuis allemaal wat langer dan verwacht. En toen ik dan eenmaal klaar was met de fietsen op de auto zetten etc., was het alweer bijna lunchtijd! Dus die heb ik maar afgewacht zodat we nog even gezellig samen konden lunchen. Daarna ben ik dan eindelijk vertrokken…. om vervolgens tijdens het wachten in een file op de A16 een telefoontje te krijgen van het thuisfront met de mededeling dat er nog drie tassen thuis stonden! Kon ik weer terug 😡

Mijn thuis voor de komende week, echt zo tof!

Intussen had ik zoveel vertraging opgelopen, dat het me verstandiger leek om eerst maar naar de camping te rijden. Sowieso was dat wel slim want om de auto, die behoorlijk vol zat, mét trike op het dak een paar uur in Oss te parkeren, leek me bij nader inzien toch niet zo slim. En wie weet zat er er later op de middag nog wel een kort ritje in…

In de brandweerwagen staat ook een collectie miniatuur auto’s met o.a…. een HY!!

Na aankomst op mini-camping Aachterum heb ik mij geïnstalleerd in de oude brandweerwagen die de komende week mijn thuis zal zijn. Het is echt een super toffe slaapplaats die gelijk weer herinneringen ophaalt aan de oude Citroën HY die we zelf een tijdlang gehad hebben… Hier een link naar een YouTube filmpje van hoe onze oude HY er nu uit ziet! Hij is zeker goed terecht gekomen 👍

Het eerste ritje was gegund aan de Varna. Lekker genieten!

Na het uitpakken heb ik toch nog een toertje gedaan op de handbike, lekker onthaasten en genieten van de omgeving 😊 En die was best wel mooi! Ik ben o.a. richting Gemert gereden. De wegen waren erg fraai, een stuk meer variatie dan bij ons in de buurt. Wat me wel opviel is dat er best wel veel klinker fietspaden tussen zaten, daar werd ik nu niet gelijk heel blij van…

Het kasteel van Gemert was al gesloten

Gemert bleek een leuk plaatsje met diverse mooie gebouwen zoals het kasteel en het fraaie stadhuis. Ook stonden er veel mooie beelden zoals de Vredesmaagd en d’n Drumknaauwer. Foto’s op Strava.

Ook in Gemert stond weer zo’n mozaïek bankje. Deze was wel heel erg vrolijk 😀

Tegen het einde van de rit begon ik mijn armen wel te voelen. Blijkbaar waren die nog niet geheel hersteld van de baantraining van gisteren… Ik zat ook steeds tussen de 5de (20T) en 6de (23T) versnelling te switchen, eigenlijk zou ik een 5,5de versnelling moeten hebben! Thuis maar eens kijken of ik nog een beter passende cassette heb liggen.

Een erg mooie omgeving hier met minder saaie polders dan rondom Moerdijk

Terug op de camping heb ik de meegebrachte pasta in de magnetron in de fraaie gemeenschappelijke keuken/woonkamer opgewarmd. Nou ja, gemeenschappelijk… ik ben de enige camping gast! Lekker rustig in ieder geval en ik kwam hier ook om uit te rusten immers!

Nog ééntje dan van de bus, het fraaie dashboard 😍

Zometeen lekker slapen. En dan morgen maar eens kijken welke rit en welke fiets dan aan de beurt is!

Zoals altijd meer info en foto’s op Strava.

2 gedachtes over “FV2020 dag 1: Het liep allemaal wat anders…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s