New bike day… voor Jasper!

Zoonlief met zijn nieuwe stalen ros!

Nee, niet wéér een nieuwe fiets voor mezelf 😂 Maar nu een ander rijwiel voor mijn zoon Japser. Zijn huidige Frogbike werd nu toch echt te klein en ook al heeft hij een grondige hekel aan fietsen, er moest toch een andere komen. Zijn enige eis was: “geel of oranje”. Zelf had ik daar nog aan toegevoegd: “niet te groot, stevig en niet te duur”. Dat laatste vooral omdat de fiets tijdens schooldagen op het station gestald wordt…

De fiets zoals gekocht. Eén van onze katten komt ook even keuren…

Dus het werd een BeOne MTB. Stevig stalen frame, 3×7 groep en in prima staat. En knalgeel! Voor de prettige prijs van wel 40 euro 😊

BeOne was/is een, meer sportief georiënteerd, submerk van Batavus met redelijk betaalbare fietsen. Zo ook deze BeOne. Niets bijzonders qua specs en daarom juist prima geschikt als no-nonsense schoolfiets.

In de standaard, lekker aan het hobbyen 😊

Vandaag heb ik de fiets nagelopen en schoongemaakt. Eigenlijk mankeert er niets aan! Nou ja, de handvatten zijn niet meer zo mooi maar dat is ook alles. Van mijn singlespeed had ik nog een stel Big Apples over en een set spatborden. Die heb ik er vandaag ook opgezet. Nu alleen nog een bagagedrager en verlichting en Jasper is “good to go”! Maar dat volgt wel als ik toch een keer wat dingen moet bestellen.

De fiets na een ochtendje TLC. Eigenlijk vind ik het best een knap fietsje geworden!

Het enige dat ik naast de banden vervangen heb zijn de handvatten en de ketting (die was echt zo ontzettend smerig…) Binnenkort krijgt de fiets zijn vuurdoop tijdens één van mijn dagelijkse fietsrondjes. Hij rijdt dan vast prima. Als alles goed werkt, kan zoonlief er los op gaan 😁

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s