Handbiketraining… driemaal eerste keer!

Tja, een fraaie route om te zien is het niet… 😉

Vandaag was er sprake van maar liefst DRIEMAAL een eerste keer! Ik ben namelijk mee gaan trainen met de handbikegroep van WV Breda!

De eerste keer naar een sportvereniging!
Nog nooit in mijn hele leven heb ik ooit meegetraind of anderszins deelgenomen aan sportactiviteiten in clubverband. Ik ben dan nog wel geen lid van WV Breda, het was toch de eerste keer 😊 En het beviel prima! Een leuke groep mensen van divers pluimage die reed op allerlei verschillende handbikes. Maar wel met een gezamenlijke passie!

Ik weet nu ook hoe ik de Marathoner mee kan nemen op de auto 😊

De eerste keer op een wielerbaan
Ondanks dat ik wel een keer het MTB circuit van het Cor Vlemmix circuit in Breda had gefietst, had ik nog nooit op de echte wielerbaan gereden. En dat is… apart! Het is leuk/handig om na een paar rondjes precies te weten waar je aan toe bent. En ik ben echt wel beter gaan sturen in de loop van de training. Met dank aan de trainer voor goede tips 👍

Nou ja, linkerbochten kan ik nu dus, want je rijdt immers altijd dezelfde richting 😉

Een deel van de groep poseert voor een statiefoto met het nieuwe tenue

Eerste keer intervaltraining
De training vandaag was intervallen. Twee rondjes stevig doorrijden op ca. 80%, gevolgd door een rondje herstellen. Als ik nu naar mijn hartslag kijk, dan zat ik eerder op 90%. Maar het was goed vol te houden. Ik zit sowieso altijd aan de hoge kant met mijn hartslag tijdens het fietsen maar daar heb ik nog nooit last van gehad.

In volle actie! Blijft een vreemde fiets (bron: Facebook pagina WV Breda)

Ik startte op de binnenbaan bij de groep die het iets rustiger aan deed. Dat ging prima, al sneed ik eerst de bochten niet helemaal goed aan… Dat in combinatie met het gekantel van de fiets, zorgde ervoor dat ik zelfs een keer in de berm belandde…😲 Later ging het zoals gezegd echt stukken beter.

Op een gegeven moment heb ik toch de buitenbaan opgezocht bij de snellere jongens (en dames). En ook dat ging prima. Achteraf denk ik dat mijn snelheid net tussen beide groepen in lag. Maar goed, de baan is ruim genoeg, dus dat maakt niets uit.

Mooi speelgoed!

Al met al vond ik het erg leuk. Het is een mooie aanvulling op mijn dagelijkse rondjes en ik voelde me gelijk welkom in de groep. En het handbiken ga ik echt steeds leuker vinden. De komende weken ga ik zeker weer en het zou me niets verbazen als ik lid ga worden 😊

Meer info en foto’s op Strava

Een gedachte over “Handbiketraining… driemaal eerste keer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s