Handwerk n+1

Mijn nieuwe aanwinst, een Varna Marathoner trike

Zo heb je géén handbike en zo heb je er twee… Vlak nadat ik deze Varna II handbike heb gekocht, zag ik deze op Marktplaats staan. Die kon ik écht niet laten staan! Zo’n vreemde fiets, dat trekt me gewoon aan 😊

De achterwielen, 20″ 451, staan erg dicht bij elkaar

Het is een Varna Marathoner trike, of 3W zoals de Nederlandse dealer hem noemde, uit ca. 2007. De fiets heeft 8 versnellingen en een 28″ voorwiel en twee 20″ 451 achterwielen. En hij kantelt in de bochten! Je kunt dus schuin door de bocht, net als op een gewone fiets 🙂

De originele flyer uit 2006 die ik bij de fiets kreeg ☺️

Dat kantelen is nog aardig wennen… Het doet me sterk denken aan mijn Flevoracers qua rijgedrag. Best een uitdaging! Voor mij althans, mijn dochter reed er zo mee weg!

Het stuur is/de cranks zijn echt mega-breed!

De fiets is in een heel aardige staat. Niet zo goed als de andere Varna maar prima rijdbaar. Ook bij deze fiets is de zwarte lak hier en daar door (vlieg)roest aangetast. De lak kwaliteit bij Varna is blijkbaar niet zo best… Maar dat is niet erg want mocht de fiets, of beter mochten de fietsen, me bevallen, dan laat ik ze waarschijnlijk toch poedercoaten. Ik heb nu eenmaal een hekel aan saai zwart…

De bouwkwaliteit van de fiets is…. erg stevig! Veel onderdelen zijn behoorlijk zwaar uitgevoerd. Het zadel weegt een ton en ook de voorvork is behoorlijk zwaar. Desondanks weegt de fiets nog geen 15 kilo maar dat zou dus best wat minder kunnen zijn.

Er zit een 1×8 Shimano 105 groep op

De Marathoner trike is een zogenaamde ATP handbike: een Arm en Trunk Powered handbike hetgeen wil zeggen dat dit precies is wat ik zoek! Training voor je hele bovenlichaam dus! De andere Varna is een AP handbike, puur armkracht dus. Maar juist daardoor ook wel weer heel anders…

Een ontzettend maffe fiets 😂

Ik ben heel benieuwd welke fiets me het beste gaat bevallen. En welke er dus weer weg gaat op den duur. Of niet… Eerst maar eens een flink parkeerterrein opzoeken en goed achtjes oefenen 😄

EDIT 17-5-2020: De eerste ritjes waren erg leuk! Balans houden is nog lastig maar de fiets is een stuk sneller dan de andere Varna. En een stuk harder werken ook… Ik voel hier mijn armen wel een beetje na een rit (en ook een beetje mijn onderrug).

Eerste ritje en tweede ritje

Een gedachte over “Handwerk n+1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s