Corona-ritjes…

Het zijn vreemde tijden… In zeer korte tijd heeft het Corona virus de hele wereld stil gelegd! Nederland is praktisch in lockdown, de straten zijn verlaten en de grens met België is gesloten. #Socialdistancing is het nieuwe buzz-woord…

Er wordt toiletpapier gehamsterd, treinen en bussen rijden nagenoeg leeg rond en op tv spreken de premier en koning het land toe. Er is heel snel een surrealistisch “nieuw normaal” ontstaan. Onvoorstelbaar!

Mijn “Corona-ritje”, een ritje van 35 km over rustige, mooie wegen in mijn directe omgeving

Intussen werk ik, net als een groot deel van Nederland, al bijna drie weken noodgedwongen thuis. Thuiswerken vind ik prima maar verplicht is toch andere koek… Ik had nooit gedacht dat ik dat ooit zou zeggen, maar ik mis het “echte” contact met mijn collega’s! Uiteraard video-bel ik me suf maar dat is toch niet hetzelfde…

De zon gaat onder boven industrieterrein Moerdijk tijdens CR-5

Ook onze kinderen zitten thuis en volgen daar zo goed en kwaad als dat kan onderwijs op afstand. Mijn echtgenote werkt nog maar één of twee dagen per week (opvang van kinderen van ouders met cruciale beroepen). Met andere woorden, je zit de hele dag binnen en behoorlijk op elkaars lip!

Een foto van huize Hazeldonk bij het gelijknamige industrieterreintje bij Zevenbergen tijdens CR-4

Woon-werk ritjes zijn er uiteraard niet meer bij en alle toertochten waar ik me voor had ingeschreven, zijn gecanceld. In het begin van de periode van verplicht thuiswerken waren er zelfs dagen dat ik helemaal niet buiten kwam 😕

Even de nieuwe kettingloop van de Shockproof uitproberen tijdens CR-3

Maar toch wil je blijven bewegen, want van dat dag in, dag uit thuiszitten wordt je knettergek… En een beetje frisse lucht en beweging is ook gewoon goed voor je!

Dus heb ik besloten om geheel van mijn principes af te stappen en iedere dag hetzelfde ritje te rijden: mijn Corona-ritje.

Voor het eerst weer eens op de Burner-S! Hier zicht op het Hollands Diep tijdens CR-2

In deze tijd vind ik het rijden van langere tochten op onbekend terrein, zoals ik meestal doe als ik vakjes ga vullen, onverantwoord. Ik kies nu heel bewust voor een kort ritje op bekend terrein, vlakbij huis. Over bekende wegen waarbij ik stoplichten etc. vermijd. Mijn variatie haal ik uit het feit dat ik de rit op verschillende fietsen, op verschillende tijden en afwisselend links- en rechtsom 😀

Mijn eerste Corona-ritje, op de Union langs de Halsche Vliet

Bijkomend voordeel is dat ik vrij precies weet hoelang ik weg zal zijn en dat is dan voor het thuisfront weer handig. Zo past het ritje precies tussen avondeten en journaal 😊

Intussen heb ik het Corona-ritje 5 keer gereden en het bevalt prima. Ik vind het zelfs wel leuk om steeds hetzelfde rondje te fietsen, omdat je op een gegeven moment iedere bocht en hobbel in de weg leert kennen!

Een onbedoeld kunstzinnige foto van de HSL brug bij Moerdijk tijden mijn dagelijkse Corona-ritje

Vanaf volgende week moet ik mijn route wel iets aanpassen vanwege herasfalteringswerkzaamheden maar daar laat ik me niet door stoppen. Hopelijk komt Nederland niet in een volledige lockdown situatie terecht en mogen we buiten blijven bewegen!

2 gedachtes over “Corona-ritjes…

 1. Fijn om te zien dat je het ook begrijpt dat dit een rare tijd is en je gewoon een kort rondje rijd in bekende omgeving om even een “frisse neus” te halen.

  Om die reden had ik ook een bericht in de Strava groep gepost over corona.
  Ik heb met vol ongeloof gekeken hoe er door een heleboel mensen zowel ligfietsers als gewone wielertoeristen tegen beter weten in lange ritten worden gereden.

  Laten we hopen dat iedereen toch een beetje besef gaat krijgen en gematigd gaat rijden. En als iemand lang wil rijden gewoon zwift met een trainer aanschaffen maar ook dat word afgeraden.

  Het is ook het tijdperk dat je ziet hoeveel egoïsten er zijn want iedereen draait alle regels zijn of haar eigen hand zodat ze positief uitvallen.

  Ik hoop dat we deze zomer met zijn allen weer zonder beperkingen kunnen fietsen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s