Mijn fietsjaar 2019

Veloviewer2019
De cijfertjes!

Terugkijken
Ja, het is weer zover: de tijd van jaaroverzichten en lijstjes! Terugkijkend ben ik, zeker gezien de omstandigheden, erg tevreden met mijn behaalde resultaten 😊 Mijn doel was 200 km fietsen per week en dat heb ik ruim behaald. Mijn andere doelen voor 2019 zoals verwoord in deze post waren:

Ook de lange fietsvakantie, een rondje Nederland, die ik gepland had, is op het laatste moment afgeblazen. Misschien komt het er komend jaar van, uitstel is immers geen afstel!

Woon-werk
Net als in 2018 ben ik erg vaak met de fiets naar het werk gegaan, voor mijn gevoel vrijwel altijd maar in de realiteit gemiddeld zo’n 2 tot 3 dagen per week (ik werk 4 dagen per week). Dat is toch bijna twee keer zo vaak dan in 2018! Mijn woon-werk afstand is ook wat gegroeid omdat ik per 1 januari 2019 van baan ben veranderd. Bijna de helft van mijn fietskilometers betreft dan ook woon-werk verkeer!

wp-15777294716634933998747497749527.jpg
Mijn cluster is aardig gegroeid en uitgewaaierd 😊 De komende tijd kan ik mijn hart ophalen met het vullen van de diverse “gaatjes”…

Vakwerk
Qua vakjes heb ik een flinke stap gezet met mijn cluster (het paarse gedeelte) al is mijn vierkant niet gegroeid. Ik heb al heel lang een ritje klaarstaan waarmee ik in één keer naar 25×25 ga, ik moet alleen de tijd nog vinden om hem te rijden… En juist dat is erg lastig gebleken dit jaar.

ErikFietst.com
Dit jaar heb ik niet zo heel veel geschreven op dit blog: maar 50 berichten tegenover ruim 100 in 2018. De berichten die ik in 2019 heb geschreven zijn wel gemiddeld de helft langer geworden. Het aantal bezoekers is wel ruim verdubbeld. Nog steeds is de belangrijkste referrer MooiGeel ondanks dat Paul intussen is overleden. De meest weergegeven pagina is die over mijn fietsen en de meest gelezen posts die over de Ronde van Chocowakije en het Grenslandtreffen.

20190805_0900182915495134657206738.jpg
Mijn Mango met de cacaobonen die ik van Amsterdam naar Antwerpen heb gefietst tijdens de Ronde van Chocowakije

Ik heb er enerzijds bewust voor gekozen om niet iedere recreatieve rit meer hier te beschrijven. Anderzijds heb ik in de tweede helft van 2019 nagenoeg geen recreatieve ritten kunnen rijden… De meeste ritten heb ik wel wat uitgebreider op Strava beschreven. Hier staan intussen 699 activiteiten op met bijna 3.300 foto’s, allen voorzien van commentaar!

Komen en gaan van fietsen…
Ook dit jaar heeft mijn fietsenbestand weer de nodige veranderingen ondergaan. Zo is de Raptobike in april verkocht. Het was gewoon niet mijn fiets, al vond ik hem wel ontzettend mooi! Ook heb ik twee motorfietsen verkocht om wat ruimte te maken in mijn garage. Omdat ik ook eens aan mountainbiken wilde snuffelen heb ik begin september een leuke Koga Miyata Burner S gekocht. Echt een enorm mooi en fijn fietsje!

20191013_1533058342825075503143016.jpg
Mijn entree in het MTB wereldje 🙂

Maar de belangrijkste wijziging is toch wel de aanschaf van de Mango op 12 januari. Dat heeft echt mijn fietsbeleving op zijn kop gezet. De fiets bevalt echt super, dat blijkt wel uit het feit dat ruim 8.000 km van de ruim 11.500 km die ik in 2019 heb gefietst, in de Mango was!

20190613_21350461554663271001219.jpg
Mijn “eitje”, zoals hij al snel genoemd werd door mijn kinders

Begin januari ga ik in een aparte post uitgebreid terugkijken op mijn eerste jaar velomobiel rijden, hou dit blog dus in de gaten!

Hoogtepunten
Naast de aanschaf van de Mango, waren er op fietsgebied nog een aantal andere hoogtepunten die ik hier zou willen noemen:

Doelen 2019
Over mijn fietsdoelen voor 2020 heb ik nog niet echt nagedacht. De 200 km fietsen per week blijven gewoon staan, dat zou ik met alleen woon-werk verkeer al moeten halen. Verder zou ik weer graag een aantal langere ritten willen rijden, brevetten van 200 of 300 km of zelf geplande ritten. En een fietsvakantie, kort of lang zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maar we zien wel hoe het gaat.

Rest mij jullie allemaal een fantastisch fietsjaar voor 2020 te wensen! Bedankt voor jullie bezoek aan mijn blog en wie weet komen we elkaar in 2020 eens op de fiets tegen!

Groet, Erik

Een gedachte over “Mijn fietsjaar 2019

  1. Ondanks alles heb je een mooi fietsjaar gehad. Ik ben benieuwd naar het topic over velombielen omdat het mij wel interesseert maar ik er ook wel dingen inzie waar ik hem niet voor kan gebruiken. Ik zou dan immers 1 van mijn 2 auto’s ervoor verkopen Om ook plek te maken.

    Ook vind ik het leuk dat je toch een MTB hebt gekocht, ik weet nog uit een gesprek dat je er bewust niet naar keek omdat er anders verleiding was.

    Doelen stellen is leuk maar je moet vooral genieten van elke keer dat je kan fietsen al is het maar een paar kilometer. Ik wens je een goed jaar toe met alles erop en eraan en we spreken elkaar op Strava.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s