Op bezoek bij een Heer van Stand

Olivier B. Bommel in Den Bommel, een leuk doel voor een fietstochtje met Emma

Emma wees me er heel terecht op dat er op mijn blog geeneen post stond over een ritje dat ik samen met haar heb gereden…! En dat terwijl we er toch regelmatig samen fietsend op uit gaan! Dus Emma, bij deze maak ik dat goed met een korte post over ons bezoek aan Olie B. Bommel!

Vlakbij Ooltgensplaat lag een ENORM zonnepark!

Op Goeree-Overflakkee lagen nog vele vakjes te vullen en dus togen Emma en ik naar Ooltgensplaat. Het was grauw en grijs weer en behoorlijk fris… Eerlijk gezegd had ik geen hoge verwachtingen van dit ritje qua omgeving, maar met vakjes vullen weet je het nooit!

De geplande rit was in ieder geval niet zo heel lang en zou ons o.a. voeren langs Fort Prins Frederik, een uitkijktoren en het beeld van Olie B. Bommel in Den Bommel.

Nadat we dat auto hadden geparkeerd bij de TOP in Ooltgensplaat, zijn we vertrokken met de koude oostenwind in de rug. Lekker hoor! We kwamen al snel langs het fort maar konden de ingang niet vinden… Dan maar tevreden zijn met alleen een foto van de buitenkant. Tussen de enorme stapels suikerbieten zijn we verder gefietst…

Het was fris maar Emma en ik hadden het prima naar onze zin 😊

Een stukje verder in de route zat een “erin-en-eruit vakje”. Dit zijn vakjes die je er snel even bij kunt “scoren” door er een stukje in te rijden en dan rechtsomkeert te maken. Ik probeer ze zoveel mogelijk te vermijden en echt dóór ieder vakje heen te rijden maar soms gaat dat gewoon niet. In dit geval lag het “erin-en-eruit vakje” in een mooi natuurgebied en was het jammer dat we geen tijd hadden om daar langer doorheen te fietsen. Een volgende keer misschien…

Hierna begonnen we aan onze Zuid-Noord oversteek van het eiland en daarbij begon de wind ons meer parten te spelen. Ook kreeg Emma veel last van koude handen omdat ze haar warme handschoenen kwijt was. Gelukkig hebben we die intussen weer terug gevonden 😊 en hadden we de oversteek snel achter de rug.

Deze fietstunnel was weinig meer dan een uit de kluiten gewassen rioolbuis…

Na onze korte pauze bij het eerder genoemde beeld van de Heer van Stand in Den Bommel, kwam het zwaarste stuk omdat we dan de oostenwind op kop zouden hebben… Nou, dat viel bij nader inzien reuze mee, we werden veel beschermd door hoge bomen en dijken. De terugrit was erg fraai, o.a. langs een enorm zonnepark en het krapste fietstunneltje dat ik ooit gezien had 😲

Deze uitkijktoren zat ook in de route maar Emma liet hem toch liever links liggen. Op de achtergrond het Haringvliet

Al met al was deze rit veel mooier en afwisselender dan verwacht! En doordat de zon halverwege toch nog doorkwam, zag alles er ook nog ineens veel gezelliger uit! Emma en ik hebben in ieder geval genoten en we hebben samen toch maar weer even 16 vakjes gevuld 👍

Meer info en foto’s op Strava

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s