Plasjes vullen in Loosdrecht

De natuur krijgt alweer lekker veel kleur!

Helaas had ik weer niet al teveel tijd dit weekend om te fietsen, maar gelukkig had ik nog wel een gaatje voor een kort rondje! Deze keer was het doel om de Loosdrechtse plassen “dicht” te rijden. Plasjes vullen dus 😀

Zicht op de Loenderveense Plas

En dat is gelukt, maar niet zonder wat creativiteit en behulpzaamheid van anderen… Het begon bij Scheenwijk met een vakje waar maar één weg in liep. En dat bleek een pad op een privé terrein te zijn…

En daar sta je dan, aan de verkeerde kant van een open ophaalbrug op privé terrein…

De toegang was geregeld via een sleutelbediende ophaalbrug. Die uiteraard open stond! Aan een voorbijganger heb ik gevraagd hoe dat zat en uitgelegd waarom ik graag even het terrein op wilde. Hij vond dat wel leuk volgens mij en liet me meegaan het terrein op 😊

Een close-up van een prachtige bloesemboom met mijn fiets op de achtergrond

Hoe ik eraf kwam moest ik echter zelf maar regelen… Ik kon er eventueel een half uur later met hem er weer af, of met de eerste de beste passant meeliften. Nadat ik mijn vakje inderdaad gehaald had aan het einde van het pad, heb ik dus bij de brug staan wachten… Gelukkig had ik wat om naar te kijken in de vorm van een gezin met een motorbootje dat persé onder een brug van 50 cm hoog door wilde… Na een hoop gedoe is het hen gelukt en niet veel later kon ik ook de brug over 😀

Kedeng, kedeng…

Maar dat was nog niet genoeg “avontuur” voor vandaag. Een stukje verder werd ik, aan het einde van een paar kilometer hotseknotsen over stalen platen, verrast door een houten brug waar een twee meter hoog stalen bouwhek dwars op vast was geketend met stalen kettingen… Daar sta je dan…

Fort Spion is een fort dat deel uitmaakte van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Nu is er een natuurcamping gevestigd

Gelukkig stond aan de andere kant van het hek juist een wielerclubje dat mijn kant op wilde. Ik heb ze verteld wat ze konden verwachten qua wegdek en een deel haakte toch maar af. Gelukkig wilden ze wel even helpen om mijn fiets aan de andere kant van het hek te krijgen. Dus we hebben eerst mijn fiets over de reling getild en boven het water om het hek heen geloodsd. Daarna ben ikzelf over de reling geklommen en via de buitenkant van de reling naar de andere kant van het hek geklauterd. Je moet er wel wat voor over hebben! Weer was ik blij dat ik niet met de trike of Mango was… Nogmaals dank mannen voor de hulp!

Kasteel Sypesteyn in Nieuw Loosdrecht. Gebouwd in 1902-1927 dus nog niet eens 100 jaar oud!

Verder was het een fraai ritje! Ik vind dit echt een prachtige omgeving met het vele water, statige buitenhuizen en mooie uitzichten. Een mening die veel anderen met mij delen blijkbaar, want ik heb enorm veel wielrenners (en motorrijders) gezien vandaag! Het heerlijke weer zal ook geholpen hebben en velen waren net als ik, in korte broek. Voor velen de eerste keer dit jaar denk ik. Genieten 😊

Meer info en foto’s op Strava

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s