Venijnig Vliegbasis Vakje

Erg leuke fietsenrekken in Nispen!

Vandaag weer eens vakjes gaan vullen in het westen. Dat was alweer lang geleden. De omgeving tussen Bergen op Zoom en Roosendaal vind ik niet zo bijzonder en wellicht lag er daarom nogal wat onontgonnen terrein…

Relatief saaie polders vandaag. Veel plastic (asperges) en graszodenkwekerijen. Het grauwe weer en de regen hielpen ook al niet mee

Hoofddoel vandaag waren de vakjes op en rond vliegbasis Woensdrecht. Daar zat één lastig vakje bij dat volgens mijn naspeuringen op Google Maps maar op één manier gevuld kon worden: door toegang te krijgen tot het beveiligde vliegbasisterrein…

Ja hoor, we zijn in België! Deze kinderkopjes in Essen vielen nog heel erg mee trouwens

Omdat ik vandaag geen tijd had om ook nog op en neer te rijden naar Wouw (waar ik wilde starten), heb ik de Mango maar op de aanhanger gezet. Daar wordt ik ook steeds handiger in trouwens 😀

Vanuit Wouw via de gebruikelijke “vakjes vullen zig zag koers” richting Huibergen gereden. Overigens was in die omgeving daadwerkelijk sprake van de nodige glooiingen, dus daar zullen de namen Huibergen en Hoogerheide wel hun oorsprong in vinden… En Bergen op Zoom uiteraard!

Kijk deze boer kweekt boterhamzakjes!

Bij de vliegbasis aangekomen heb ik de bewaker eerst uitgelegd wat vakjes vullen is. En hem toen gevraagd of ik even 30 meter het terrein op mocht. Het antwoord was helaas “nee”… Niet geheel onverwacht overigens. Maar ja, proberen kan altijd! Hij was wel oprecht geïnteresseerd in het vakjes vullen en hij ging ook gelijk voor me op zoek op Google Maps naar een andere mogelijkheid om het vakje in te kunnen rijden! En volgens de kaart was dat er dus, want volgens hem was het terrein dat noordelijk van het vliegveld als “oefenterrein” op de kaart stond WEL gewoon openbaar toegankelijk! En daar liepen wat paden! Hopelijk ook begaanbaar met de Mango…

Na ca. 1,5 kilometer bospad kwam ik dan toch in het vakje uit 😊

Dus heb ik mijn route vervolgd terwijl ik ondertussen de kaart en de fietspaden in het bos goed in de gaten hield…

Mijn eerste poging faalde, na een paar honderd meter hield het pad echt op. Het resterende ruwe karrespoor was met een MTB best begaanbaar en ook met de trike had ik wel een poging durven wagen, maar met de VM was het niet te doen. Maar verderop was er misschien nog een mogelijkheid. En ja hoor, dat was weliswaar een bospad van 1,5 kilometer maar het was wel te doen met de Mango!

Het ging dus om het vakje met het vliegtuigje erin. De poging bij “WOE” faalde vanwege de bewaker en de poging bij Zuidgeest vanwege een onbegaanbaar pad. Poging drie is dus wel gelukt!

Intussen was het gaan regenen en dat maakte de rit er niet mooier op… Maar in het stuk na Woensdrecht bleken een paar fraaie stukken door het bos te zitten. Vooral het stuk door het gebied “De Heide” oostelijk van Bergen op Zoom was mooi met de Bemmelenberg, een groot zandduin. En ook het pad langs de Zoom vanuit Wouwse Plantage was mooi ook al stond het niet eens op de planning!

Al met al toch weer 46 vierkantjes aan mijn collectie mogen toevoegen en mijn cluster met 42 kunnen vergroten. Nog 10 vakjes en dan passeert mijn cluster de 1.000 grens 😊

Meer info en foto’s op Strava

5 gedachtes over “Venijnig Vliegbasis Vakje

 1. Misschien kan je in je artikel een link plaatsen naar een eerdere post over vakjes vullen? Want fijn dat die meneer van de vliegbasis het nu weet maar je legt het niet uit aan je lezers.

  Geliked door 1 persoon

  1. Omdat ik regelmatig schrijf over het vakjes vullen vergeet ik inderdaad weleens dat nieuwe lezers misschien niet weten wat het is… Dus je hebt een punt! Ik heb het aangepast en bij een aantal recente artikelen een link opgenomen naar een eerdere post waarin ik het uitleg. Thnx!

   Like

 2. leuk verslag en bedankt voor de tip over het Woensdrecht-vakje. gaat vast van pas komen als ik daar een keer in de buurt ben

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s