Flink geschrokken!

Een betonmortelfabriek bij de afgedamde Maas

Vandaag wilde ik een rit gaan rijden ten oosten van Werkendam. Daarom was ik naar Fort Altena gereden waar ik de auto weg wilde zetten om vanuit daar mijn rit te beginnen. Maar de rit begon helaas heel anders dan verwacht, terwijl ik mijn fiets aan het klaarmaken was, werd aan de overkant van de straat een oude vrouw op een e-bike aangereden door een stadsbus… Gezien heb ik het niet, gehoord wel…

Uiteraard ben ik gelijk gaan kijken of ik kon helpen. Gelukkig zaten er in de bus een paar mensen die BHV hadden en wat elementaire hulp konden bieden. Dus meer dan de bril van het slachtoffer oprapen en de buschauffeur om zijn EHBO koffer vragen, kon ik eigenlijk niet doen. Het zag er niet goed uit en op een gegeven moment waren er 3 politieauto’s, 3 ambulances en een traumahelikopter. Erg goed om te zien dat de hulpdiensten er zo snel en in grote getale waren! Ik heb gewacht totdat ze werd weggereden met de ambulance.

Ondanks dat ik behoorlijk geschrokken was ben ik toch maar gaan rijden, al was het alleen maar om mijn zinnen even te verzetten. Dit drukt je toch nog maar een keer met de neus op de feiten… je bent als fietser zo enorm kwetsbaar! Ook al “heb” je voorrang net zoals deze mevrouw…

20190224_1748188674156596754827206.jpg
Toen ik terugkwam van mijn rit reed de technische recherche en de betrokken bus net weg. Alles wat resteerde waren een aantal markeringen op de weg.

Bij terugkomst reed de technische recherche net weg. Ik heb één van de motoragenten nog gevraagd naar het slachtoffer maar hij wist ook niet hoe het met haar was… In de krant las ik later dat ze inderdaad zwaargewond was. Ik hoop dat ze het overleeft, ook voor de buschauffeur want voor hem is dit uiteraard ook erg traumatisch.

20190224_1520316870951530278575092.jpg
Een erg fraai fietspad langs de Waal

De rit was verder erg mooi. Erg fraaie omgeving met veel water, mooie huizen en leuke dorpjes. Erg rustig ook op zondag, de mensen in deze omgeving zijn volgens mij erg gelovig. Maar ondanks de mooie omgeving dwaalden mijn gedachten steeds af naar het ongeluk.

Al met al een rit die me lang bij zal blijven.

Meer info en foto’s op Strava

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s