Lolliebollentocht 2018

Mijn Shockproof voor een stukje oude stadsmuur in Zutphen

Nee, dit is geen dubbelpost van de post over de Oliebollentocht! Als variant op de Oliebollentocht organiseert ligfietsclub LOL namelijk de Lolliebollentocht. Hierbij zijn ALLE ligfietsen welkom, dus ook open liggers. Het leek me leuk om fietsjaar 2018 af te sluiten met een ligfietsritje, dus vandaag ben ik met auto en Shockproof naar het verre, exotische Zutphen getogen.

Het mooie “uithangbord” voor Gallery Brummen, een verkoper van exclusieve klassieke automobielen waar ik al eerder over schreef

Vlak voordat ik Zutphen in reed, had ik een bijna botsing met een buizerd… De vogel vloog zo vlak voor mijn ruit over het dak van mijn auto dat ik er zeker van was hem in Zutphen als een verfomfaaid hoopje veren terug te vinden, verward in de kabels van mijn fiets die op het dak van de auto stond… Gelukkig bleek mijn angst daarvoor ongegrond en had het beest het toch overleefd 😊

De koffie is op, we gaan vertrekken!

De start van de rit was bij het Volkshuis, het oudste koffiehuis (1926) van Nederland. Oud of niet, de koffie smaakte prima 😊! Er was een man of 13 komen opdagen, helemaal geen slechte opkomst! En ik paste prima in het profiel van mannelijke, grijzende 40 plussers… Ook bij de Oliebollentocht heb ik weinig vrouwen gezien, liggend fietsen is blijkbaar echt een mannending!

Omdat Wim nog steeds aan het herstellen is van een achillespeesruptuur, kon hij nog niet de gehele rit meerijden. We hebben hem met z’n allen even thuisgebracht!

Qua fietsen was het heel wat gevarieerder: 4 verschillende modellen velomobiel en diverse hoge en lage open liggers van diverse merken. Ik vond zelf de twee Flevobikes die meereden erg grappig. Leuk, en ook best vreemd, om hen constant met losse handen te zien rijden…

Aan het einde had ik, doordat ik te ver was doorgereden, tóch nog even de kans om een foto te schieten van de IJssel bij Zutphen

In Nieuw-Heeten hebben we gepauzeerd met koffie en heerlijk appelgebak uit de magnetron met slagroom uit een spuitbus 😂 En dat smaakte nog niet eens zo heel verkeerd!

Go-faster wielkappen op de Strada van Casper…

Na de pauze liet Casper ons genieten van een flink stuk onverhard… Gelukkig was dat desondanks goed begaanbaar. Naarmate we dichter bij ons startpunt kwamen haakten er steeds meer rijders af die nog een flink stuk naar huis voor de boeg hadden. Zelf zat ik weer eens niet op te letten, want ik was de IJssel al bijna over toen ik erop gewezen werd dat mijn auto toch echt aan de kant stond waar we net vandaan kwamen! Dus dat werd rechtsomkeert!

Dit billboard in Zutphen heb ik speciaal op de foto gezet voor mijn zoon, maar eigenlijk geldt dat voor mijzelf ook wel…

Al met al was het een leuke rit in goed gezelschap en in een mooie omgeving die me ook nog eens 40 vakjes heeft opgeleverd! Weliswaar nog wel ver buiten mijn cluster, maar daar kunnen we in 2019 aan werken 😉

Meer info en foto’s op Strava

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s