Rondje Ankeveen

Eén van de weinige paddestoelen die ik heb gezien. Maar dan wel een hele fraaie!

Een ruime ronde rond Ankeveen stond vandaag op het programma. Een mooi waterrijk ritje langs plaatsjes als Muiden en Muiderberg en veel water zoals de Ankeveense en Loosdrechtse plassen.

Deze runderen hadden het vast minder koud dan ik in hun dikke vacht!

Om een uur of 9 ben ik vertrokken voor een ritje van ca. 70 km. Dus ik zou op tijd terug moeten zijn voor de lunch. Althans, dat dacht ik…

Zicht op het Groote Meer vanaf het voetpad waar ik helemaal niet hoorde te zijn

Net na Naarden moest ik volgens Strava een voetpad in door het Naardermeer. Even getwijfeld maar toch gedaan omdat ik anders een vakje zou missen (alles voor de vakjes hè…) Het was een erg mooi pad langs het Groote Meer maar op een gegeven moment liep het toch echt dood bij een bordje “rustgebied voor dieren” Dat ging me toch te ver, dus ben ik maar het pad weer een stuk terug gegaan.

Het Muiderslot uit de verte

In Muiden heb ik even het Muiderslot opgezocht maar dat bleek helaas nog gesloten…

Ik moest het dus doen met een foto van de buitenkant. Toen ik de foto maakte hoorde ik mensen weggestart worden bij een of ander evenement maar ik kon er niet uit opmaken wát voor evenement. Toen ik later een praatje maakte met een sluiswachter, bleek het te gaan om de jaarlijkse sloepenrace van Muiden naar Pampus! Ik was helaas al te ver door gereden om weer om te keren en terug te rijden… ik had immers een lunch bij schoonmoeders te halen!

20181104_143618.jpg
Dit soort oude vervallen gebouwen vind ik echt wat hebben

Na Muiden via de Vecht afgezakt naar Loosdrecht. Rijden langs de Vecht is altijd mooi, er zijn onderweg veel leuke woonboten en mooie buitens te zien!

Eén van de vele mooie doorkijkjes op de plassen in deze regio

Na Vreeland ben ik dwars tussen de plassen door naar Loosdrecht gefietst. Het pad, de Dirck A. Lambertzkade, was modderig maar mijn gravel banden en nieuwe spatborden deden hun werk voorbeeldig 😀

Prachtig (voormalig) stoomschip de “Hydrograaf” een hydrografisch opnemingsschip van de Marine uit 1910. Sinds 1985 in de vaart als salonboot. En wereldberoemd in heel Nederland als “Pakjesbook 12”, de stoomboot van Sinterklaas!

Het stuk van Loosdrecht naar Nederhorst den Berg was duidelijk het minst fraaie stuk van de rit maar daarna werd het weer erg mooi en… ging het mis! Voor het eerst in tijden ben ik namelijk verkeerd gereden! Strava wees weer eens een voetpad aan maar ik had heel eigenwijs het parallel lopende fietspad gekozen. Alleen bleek dat na een tijdje helemaal niet meer parallel te lopen… En kwam ik helemaal niet uit in Ankeveen…

Mijn Giant bij het strandje van de Spiegelplas

Dus heb ik mijn route wat verlengd door terug te rijden naar Ankeveen om daar het betreffende voetpad vanaf de andere kant alsnog een stukje in te rijden. Ter plekke bleek echter dat dat helemaal niet mocht… Samen met een stel andere fietsers die toevallig ook dat pad wilden nemen, heb ik besloten dat een klein stukje wel kon. Dus dat heb ik gedaan en zodoende mijn laatste vakje van vandaag toch nog gehaald 😊

En nu de hamvraag, was ik veel te laat voor lunch? Jep, ik was zeker te laat maar de pasta was nog warm! Dus ik kon gelijk aanschuiven. Niets is zo lekker als een heerlijk bord pasta na een flink stuk fietsen 😋

Meer info en foto’s op Strava

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s