MINI-REVIEW: Panaracer Pasela

De Panaracer Pasela in de maat 622-28 op mijn Kona Penthouse. Mooi fijn profiel en de beige zijkanten passen goed bij de klassieke uitstraling van deze stalen fiets

Nadat ik tijdens mijn ritje langs de voormalige Berlijnse muur mijn Vredestein achterband stuk had gereden, moest ik snel een ander setje banden hebben voor onze fietsvakantie met het gezin. Ondanks dat ik erg tevreden was over de Vredestein Senso Superiore all weather banden die op de Penthouse zaten (nog nooit zo’n snelle band gehad!), vond ik deze toch erg kwetsbaar op de wat slechtere fietspaden. Wel vond ik de kleurstelling met de beige zijkanten erg fraai staan en dus ging ik op zoek naar een soortgelijke vervangende band. En dan kom je al snel bij de Panaracer Pasela terecht!

Op de Union Sakai heb ik deze banden ook in de 622-25 draadband versie en die bevallen me prima. Mooie retro uitstraling, een profiel dat net niet te grof is, lekker vlot en tot dusver ook erg duurzaam. Ook op internet krijgt deze band erg veel lovende kritieken en wordt daar vaak beschreven als een “vlot lopende allround trainings- en toerband”. Mede daarom ben ik voor de Penthouse ook voor de Pasela’s gegaan. In dit geval heb ik gekozen voor de 622-28 PT vouwband. 28 mm voor iets meer comfort, PT voor iets meer bescherming tegen lekrijden en vouwbanden omdat die een stuk eenvoudiger te monteren zijn (en wat lichter). Geen Schwalbe dus deze keer!

Eenmaal gemonteerd komt de echte breedte uit op 26,5 mm. De banden laten zich eenvoudig zonder bandenlichters monteren en lopen mooi rond. Uiteraard heb ik Schwalbe binnenbanden gebruikt, naar mijn ervaring houden die relatief lang hun lucht binnen!

Na het oppompen tot 7,5 bar, het maximum voor deze band, is de band verrassend comfortabel! Hobbels in het wegdek worden grotendeels weg gestreken en ook op gravel etc. presteert de band goed, zelfs met veel bagage. De soepele zijwangen doen hun werk goed hier. Ik heb wel het gevoel dat de band niet zo snel is als de Vredesteins, die waren vooral bij het optrekken erg rap. Eenmaal op snelheid rollen ze echter heerlijk en ze zijn zeker sneller dan de zware Schwalbe Spicers die origineel op de Kona waren gemonteerd. En ze zien er ook nog eens helemaal top uit! Tot dusver ben ik dan ook enorm tevreden met de Panaracers :).

Ik heb de banden trouwens gekocht bij Bikecomponents.de voor 31,47 euro per stuk. Niet de goedkoopste band dus maar goede banden zijn nu eenmaal prijzig…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s