Fietsen met het gezin dag 4

…en niet verder! Het kunstwerk dat de grens van het voormalig Romeinse Rijk aangeeft bij het veer naar Wijk bij Duurstede. Onderdeel van de Limes route

Op deze vierde dag van onze fietsvakantie ging de reis van Zennewijnen naar Maarn. De route voerde ons deze keer met name over rustige polderwegen met weidse uitzichten en langs veel boomgaarden.

Even wachten tot de boer zijn koeien had verplaatst naar een weide aan de andere kant van de weg. De dames zullen wel blij zijn met vers gras!

We hadden het plan om bij kasteel Duurstede wat te drinken. De vorige keer dat ik daar was, op weg naar Drenthe, was het restaurant helaas gesloten vanwege een of andere fotoshoot. En vandaag…. dus weer! 😥 Ach, we hebben toen maar ons heil gezocht bij de plaatselijke Albert Heijn, een waardig alternatief!

Het kasteel zelf blijft mooi zo in het groen (…of grijs beter gezegd…)

Tegen het einde van de route ging het polderlandschap langzaam over in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. En daar kwamen we ook onze eerste en enige klim van vandaag tegen: de Maarsbergseweg.

Emma neemt eerst even een slok voordat ze gaat genieten van de lange afdaling 🙂

Helaas was dit ook nog eens een zand/gravelpad en dat was toch een beetje teveel van het goede voor vrouw en kinders… Ik voelde zelf ook dat mijn voorwiel wel erg licht was met die zware tassen achterop maar desondanks ging het omhoog fietsen prima. Van de weg naar beneden hebben we allemaal genoten, en heerlijk lange afdaling op prima asfalt 🙂

“Compositie in blauw”, uitzicht vanaf het veer bij Wijk bij Duurstede

Onze hut is vandaag weer van het type “ultrabasic”, dit keer zelfs geen koelkast… Maar goed, het is de laatste nacht dus dat mag de pret niet drukken!

Morgen alweer de laatste dag… We rijden dan over de Utrechtse Heuvelrug terug naar Kortenhoef. Dat betekent gelukkig veel bos en dus schaduw, wel fijn met de 36 graden die ze voorspellen…

Meer info en foto’s op Strava

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s