Fietsen met het gezin dag 2

Twee echte kaaskoppen die kinders van ons!

Op dag 2 van onze fietsvakantie zijn we begonnen met een bezoek aan het Kaaspakhuis in Woerden. In dit onlangs gerestaureerde oude kaaspakhuis annex VVV kantoor, kun je deelnemen aan een heuse “kaasexperience”! Door een enthousiaste medewerkster werden we ingeleid in de wondere wereld van de kaasmakerij.

Via een VR bril kon je dwars door één van de vele enorme kaaspakhuizen in de omgeving van Woerden “lopen”

Vanwege onze frequente bezoekjes aan kaasboerderij Schellach wisten we hier al het nodige van maar toch hebben we er allemaal nog wat van opgestoken. We weten nu dan ook echt alles over kaas 😉 Daarna hebben de nog de puntjes op de i gezet op de Woerdense kaasmarkt.

Kaassjoelen op de Woerdense kaasmarkt, dat wordt vast een nieuwe olympische sport!

Rond de middag zijn we dus pas gaan fietsen. Het was erg warm vandaag maar de erg mooie route maakte veel goed. Vooral het stuk langs de “Lange Winschoten” ten zuiden van Woerden was erg fraai! Een smalle slingerweg met weinig verkeer langs een smalle waterloop, perfect om te fietsen dus!

Het fraaie stadhuis in het mooie plaatsje Oudewater

Rond vier uur waren we bij het Kampeerbosje in Leerdam waar we getrakteerd werden op een prachtige trekkershut! Sowieso is dit een leuke (natuur)camping waar ik ook op weg naar Drenthe al een nacht had gekampeerd.

Zo kan het dus ook! Met toilet, warm en koud stromend water en volledige inventaris

Al met al hebben we weer een leuke dag gehad. Morgen fietsen we naar Zennewijnen langs de Waal. Onderweg bezoeken we waarschijnlijk het Geofort, dat vonden de kinderen (en wijzelf) de vorige keer erg leuk 🙂

Meer info en foto’s op Strava

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s