Fietsen met het gezin dag 1

Nou, we zijn er helemaal klaar voor!

Vandaag was de eerste dag van een korte fietsvakantie met het gezin. Deze had ik kado gekregen voor mijn verjaardag 😁, iets waar mijn kinderen later toch wat spijt van kregen… Maar ik weet zeker dat ze het enorm leuk gaan vinden!

Even een slokje, belangrijk met dit snikhete weer, op de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal bij Breukelen

We fietsen de komende dagen een grote ronde linksom Utrecht. Vandaag zijn we gestart in Kortenhoef bij schoonmoeders en via kasteel de Haar ging de reis naar Woerden voor de eerste overnachting.

Typisch Hollands tafereeltje in de polder tussen Breukelen en Woerden

De rit verliep prima en voordat we het wisten waren bij kasteel de Haar. Ik was hier al meermaals langsgekomen met de fiets maar ik had nooit de tijd genomen om het kasteel te bezoeken. Vandaag dus wel en het was echt de moeite!

Het kasteel kan zo figureren in een film! En dat heeft het dan ook vaak gedaan 🙂

Het is een groot complex met o.a. twee kastelen, een kapel, een groot koetshuis en een enorm park. En alles zag er uit om door een ringetje te halen, zelfs de tuinen waren mooi groen ondanks de aanhoudende hittegolf en de extreme droogte!

Prachtig groene tuinen!

Nadat we het kasteel eerst zelf hadden bekeken, kregen we een leuke rondleiding langs de (anders) verborgen personeelsverblijven. Omdat het kasteel in zijn huidige vorm pas rond 1912 is opgeleverd, waren deze vertrekken extreem modern en luxe met stromend water, elektriciteit en centrale verwarming. Uiteraard was de rest van het kasteel vele malen luxer en ik snap waarom mensen als Roger Moore en Brigitte Bardot hier graag kwamen!

Eén van de “luxe” kamers voor het personeel

Na het bezoek aan het kasteel was het nog maar een kleine 10 km naar onze eerste overnachtingsplaats in Woerden. We hadden daar een trekkershut gereserveerd… een achteraf gezien wel héél erg basic trekkershut… Een dak met bedden was het, geen water, pannen, bestek of borden… Al die dingen die je juist NIET meeneemt als je kiest voor een verblijf in trekkershutten… Nou ja, als je extra betaalt kon je de inventaris erbij huren, dus dat hebben we dan maar gedaan.

Onze “houten tent” voor de komende nacht

Ik blijf het vreemd vinden dat trekkershutten niet gestandaardiseerd zijn binnen Nederland… De ene is uitermate basic terwijl de andere stromend water, een eigen toilet, en zelfs TV heeft! Sowieso was de camping heel erg basic. Piepkleine campingplaatsen, geen (gratis) warm water bij de afwas en douches met muntjes. Erg jaren 80… Maar het is maar voor één nacht dus dat komt helemaal goed!

Morgen richting Leerdam, ben benieuwd!

Meer info en foto’s op Strava

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s