Over afscheid en een leenfiets

20180801_080624
Het zware loeder van een stadsfiets dat ik meekreeg als leenfiets bij de garage

Vandaag stond in het teken van de APK keuring van de auto van mijn vrouw en de verkoop van maar liefst twee van mijn fietsen…

Waarom deze APK op een fietsblog bespreken? Omdat dat de enige keer per jaar is dat ik op een gewone stadsfiets rij! De leenfiets van de garage was namelijk een standaard stadsfiets met drie versnellingen. Drie versnellingen die uiteraard precies op de verkeerde plaats zitten. Net zoals ik me herinner uit mijn jeugd 🙂 De tweede is te licht en de derde te zwaar… Het zadel bezorgde me al zadelpijn door er alleen al naar te kijken en de fiets als geheel was behoorlijk zwaar (en dan ben ik nog niet eens hele lichte fietsen gewend…). Het rijden over de kinderkopjes in hartje Breda was dan wel weer een stuk comfortabeler dan op mijn eigen fietsen, waarschijnlijk ook door de praktisch lege banden 🙂 Het was ook leuk om een keer in mijn gewone kleren te kunnen fietsen. En wat me ook opviel is dat ik nu zonder klikpedalen ook met de bal van mijn voet op het pedaal sta terwijl ik altijd mijn voeten veel verder naar het midden erop zette voordat ik met klikkers ging rijden! Blijkbaar is dat er nu toch ingesleten…

Maar al met al is zo’n jaarlijks tripje op de stadsfiets een mooie bevestiging van het feit dat ik stinkend verwend ben met mijn eigen collectie (lig)fietsen 🙂

20180626_211913
Het blijft een erg fraaie fiets in deze kleurstelling (al hou ik normaal helemaal niet van grijs…)

Over die collectie gesproken, die is sinds vandaag weer wat kleiner… Al enige tijd had ik zowel de rode Flevoracer als de Kona Paddy Wagon te koop staan. De Kona stond in de etalage omdat ik deze simpelweg veel te weinig gebruik. Het is een superfijne en ook erg mooie fiets maar ik gebruik mijn knalroze Koga Miyata single speed veel meer. Die fiets heb ik zelf helemaal naar eigen wens opgebouwd en op de een of andere manier “heb” ik daar dus meer mee. Dus toen ik zag dat ik nog geen 300 km op de Paddy Wagon had gereden afgelopen jaar, wist ik genoeg…

20180629_172442
Ik hoop dat de Flevoracer veel gebruikt gaat worden!

De Flevoracer gaat weg omdat ik met de aankoop van de Raptobike Midracer een voorwielaandrijver heb gevonden die me prima bevalt. Het ontbreekt me ook aan de tijd die nodig is om de Flevo helemaal in orde te maken EN er fatsoenlijk op te leren rijden. En de Flevo is een onhandige fiets in de garage, hij is lastig te manoeuvreren en neemt relatief veel plaats in. Dus hij mocht ook weg…

En laat het nu toevallig zo zijn dat ik beide fietsen vandaag heb verkocht! De Flevo is vandaag opgehaald door een Nederlander die in Duitsland woont. Hij was onderweg naar zee en heeft de fiets vanochtend opgepikt. Wel toevallig want de witte Flevoracer die ik eerder had, heb ik destijds zelf ook gekocht van een Nederlander die in Duitsland woont! De Paddy Wagon gaat naar een liefhebber die het plan heeft om hier komend weekend gelijk een rondje IJsselmeer mee te gaan rijden! Dapper!

Al met al geeft me dit weer wat meer ruimte in de garage. En het “palet” aan fietsen dat ik nu over heb is erg gevarieerd zonder doublures. 3 ligfietsen en 3 gewone fietsen. Voor iedere dag van de week één. En dan heb ik nog een dag over om uit te rusten van al dat fietsen 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s