Rondje Grunewald

Ik kwam langs veel meertjes en waterlopen. Dit is een uitzicht op de Grunewaldsee

Vanavond een eerste korte rit gemaakt in de omgeving van ons huisje in Berlijn. Eerst naar S-bahn station Grunewald gereden. Of beter gezegd gehotseknotst, want er liggen hier meer kinderkopjes dan om Parijs-Roubaix! Deze hele wijk is ermee geplaveid…

Wat zouden dat toch voor karren zijn? Je ziet ze op meerdere plaatsen in Berlijn staan. Bolderkar voor de lokale jeugd? Of toch iets voor de pakketbezorger? Let ook op de kinderkopjes…

Daarna via een mooie oude fiets/voetgangerstunnel onder een hoop sporen door om vervolgens een grote ronde door het Grunewald te rijden. Of beter gezegd crossen want het was vooral gravel en veel, heel veel los zand…

25 mm bandjes en los zand gaan NIET goed samen…

Het is gelukt zonder valpartijen maar deze route is eigenlijk niet geschikt voor racefietsbandjes…

De rit was wel mooi, langs een aantal meertjes en waterlopen (met talloze badgasten) en een hele mooie uitkijktoren, die helaas al gesloten was 😦

De prachtige maar helaas al gesloten uitkijktoren Grunewaldturm

In het DDR museum had ik eerder deze week gelezen dat naakt zwemmen in Oost-Duitsland destijds de gewoonste zaak van de wereld was. Nou blijkbaar bij sommigen nog steeds, want toen ik foto nam van de ondergaande zon in de Havel zag ik tot mijn verbazing een 50 meter verder een stel naakt de rivier in stappen…!

De zon gaat onder boven de Havel

Eer ik thuis was, was het al aardig donker… Ik was dan ook blij dat mijn fiets in ieder geval een achterlicht had… En ik zag eruit! Helemaal onder het zand, het was geen gezicht onder de douche…

Geen drinkwater… wat heeft zo’n watertappunt dan voor zin!

Hoe meer ik rij in het buitenland, hoe meer ik merk dat een wezenlijk verschil tussen de fiets-infrastructuur in Nederland en die in de rest van de wereld…

Meer info en foto’s op Strava

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s